Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΆνοδος στην κίνηση στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ – ΔΑΑ: Τα τέλη δεν είναι πρόβλημα

Άνοδος στην κίνηση στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ – ΔΑΑ: Τα τέλη δεν είναι πρόβλημα

Αυξημένη παρουσιάζεται η διεθνής αεροπορική κίνηση του τελευταίου τριμήνου από και προς το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με χθεσινήα ανακοίνωση της εταιρίας Διεθνής […]

Αυξημένη παρουσιάζεται η διεθνής αεροπορική κίνηση του τελευταίου τριμήνου από και προς το 'Ελευθέριος Βενιζέλος<.>' σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι<...>, σύμφωνα με χθεσινήα ανακοίνωση της εταιρίας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ ΑΕ), ενώ διευρύνθηκαν τα δρομολόγια και ο αριθμός των προορισμών και των αεροπορικών εταιριών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο μεταξύ της 31ης Μαρτίου -οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο- μέχρι και τις 15 Ιουνίου, τα δρομολόγια αυξήθηκαν κατά 2,4%. Παράλληλα, οι επιβάτες του εξωτερικού σημείωσαν αύξηση της τάξης του 3,6%, σε σχέση με αυτούς που είχαν διακινηθεί την αντίστοιχη περίοδο του 2000, μέσω του αεροδρομίου του Ελληνικού.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο και το Μάιο, προκαλώντας την ακύρωση του 40% των πτήσεων εκείνες τις ημέρες, τα στοιχεία αυτά γίνονται ακόμη πιο ενθαρρυντικά", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ ΑΕ).

Επιπλέον, προστέθηκαν πέντε νέοι προορισμοί (Τεχεράνη, Μουσκάτ, Τρίπολη, Ανάπα, Αντλερ/Σότσι), ενώ οι εταιρίες British Airways, Sabena, Thai, Maersk/SAS, Iberia και Alitalia έχουν δρομολογήσει νέες συχνότητες.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα τέλη χρήσης προσγείωσης και στάθμευσης του αεροδρομίου δεν αποτελούν το βασικότερο κριτήριο για την απόφαση μιας αεροπορικής εταιρίας για τη χρήση του, αφού αντιστοιχούν σε ένα μόνο μέρος (5 – 10%) του συνολικού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας στο αεροδρόμιο.
Αντίθετα, σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο κόστος για τις αεροπορικές εταιρίες αποτελεί το κόστος εξυπηρέτησης των αεροσκαφών (handling), το οποίο και έχει μειωθεί σημαντικά στο νέο αεροδρόμιο (κατά 25% περίπου).

Επιπλέον, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελούν το 64% της διεθνούς κίνησης, έχει πραγματοποιηθεί μείωση του τέλους εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίου. Η μείωση αυτή αντιστάθμισε κατά ένα μεγάλο μέρος την αύξηση των αεροπορικών τελών, με μόνη επιπλέον επιβάρυνση το ποσό των 1.189 δραχμών, που δεν επηρεάζει την τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με την ΔΑΑ, η αύξηση των τελών αεροδρομίου δεν είναι δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση για το 2001, δεδομένου ότι οι κρατήσεις των περισσότερων πακέτων για τη φετινή σεζόν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το 2000, πολύ πριν την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους τουριστικούς φορείς ο ΔΑΑ (κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού) αποφάσισε να αναβάλει τη χρέωση της στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος των τουριστικών πακέτων για το καλοκαίρι του 2001.

Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος των παραπάνω φορέων, κατασκεύασε με δικό του κόστος και παραχώρησε δεύτερο χώρο στάθμευσης στη νότια είσοδο του αεροδρομίου, για τη δωρεάν μακρόχρονη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024