Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗμερίδες με θέμα “Βιώσιμη Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών Βιοποικιλότητα και Τοπικές Κοινωνίες”
MEDASSET

Ημερίδες με θέμα “Βιώσιμη Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών Βιοποικιλότητα και Τοπικές Κοινωνίες”

Πόσο επιδράει η τουριστική ανάπτυξη στη βιώσιμη διαχείριση των τουριστικών προορισμών; Σε αυτό θα απαντήσουν και θα δώσουν λύσεις οι ημερίδες του΄MEDASSET.

Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Ocean Fund της Royal Caribbean Cruises Ltd. και σε συνεργασία με το Sustainable Travel International, διοργανώνει δύο Ημερίδες στις 9 και 19 Σεπτεμβρίου 2011, στην Αθήνα και στα Χανιά αντίστοιχα με θέμα “Βιώσιμη Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών, Βιοποικιλότητα και Τοπικές Κοινωνίες”.

Σκοπός των Ημερίδων είναι να συζητηθούν οι συνέπειες της τουριστικής βιομηχανίας, η σημασία της βιώσιμης διαχείρισης τουριστικών προορισμών, παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών και να  διερευνηθεί ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι Ημερίδες θα εστιάσουν στη δυνατότητα συνδυασμού του αειφόρου τουρισμού με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε ένα πλαίσιο ενεργούς συμμετοχής τοπικών και ευρύτερων φορέων και κοινωνικών ομάδων.

Οι Ημερίδες θα περιλαμβάνουν ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τους εξής κεντρικούς άξονες: (α) Συνέπειες της τουριστικής ανάπτυξης, (β) Προκλήσεις και προβλήματα κατά την εφαρμογή αειφόρων τουριστικών πρακτικών, (γ) Βέλτιστες πρακτικές.

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας και τα πορίσματα των Ημερίδων θα συμβάλουν στη διερεύνηση τόσο των ευκαιριών όσο και των απαιτήσεων της περαιτέρω ανάπτυξης και στήριξης αειφόρων τουριστικών δραστηριοτήτων, που θα λαμβάνουν ουσιαστικά υπ’ όψιν τους τόσο το φυσικό όσο και το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Οι Ημερίδες απευθύνονται σε τουριστικούς πράκτορες, ταξιδιωτικές και τουριστικές εμπορικές ενώσεις και φορείς, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές Αρχές, ξενοδόχους, Μ.Κ.Ο., τοπικές ομάδες και την επιστημονική κοινότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024