Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚΚΕ: Κερδισμένοι μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την απελευθέρωση των ταξί
Το δικαίωμα μεταφοράς επιβατών παραδίδεται στις ανώνυμες εταιρείες

ΚΚΕ: Κερδισμένοι μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την απελευθέρωση των ταξί

"Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της μεταφοράς στον τουρισμό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς", υποστηρίζει το ΚΚΕ, σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί.

Το ΚΚΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή του για την απελευθέρωση των ταξί, αναφέρει -μεταξύ άλλων: “Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανοίγει τον δρόμο για την γρήγορη εισβολή και κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και σε αυτόν τον χώρο και οδηγεί στον βίαιο εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων. Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της μεταφοράς στον τουρισμό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Παραδίδει το δικαίωμα μεταφοράς επιβατών στις ανώνυμες εταιρείες. Επιβάλει την ένταξη των σημερινών αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων σε αυτές και τους μετατρέπει σε καταχρεωμένους μικρομετόχους και στην πορεία σε κακοπληρωμένους εργαζόμενους.

Η χρηματοδότηση μέσα από αναπτυξιακούς νόμους και τα γενναία κίνητρα που τάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε αυτούς παραδίδεται το δημόσιο αγαθό της μεταφοράς πρόσωπων, που όψιμα και υποκριτικά ανακάλυψε.

Από την απελευθέρωση, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είτε από μια συγκυβέρνησή τους, δε θα βγουν ωφελημένα ούτε τα λαϊκά στρώματα, γιατί φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες δεν εξασφαλίζονται σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων και, πολύ περισσότερο, δε συμβιβάζονται με την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στη μεταφορά ταυτίζεται με τη γενικότερη λαϊκή ανάγκη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα συγκοινωνιών, όπου θα εντάσσεται και το ταξί σαν συμπληρωματικό μέσο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα μετατραπούν σε κοινωνική λαϊκή περιουσία και ο συνεταιρισμός των μικροϊδιοκτητών, ενταγμένος σε αυτόν τον φορέα, μπορούν να εξασφαλίσουν σίγουρη εργασία και αξιοπρεπή μισθό σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024