Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

‘Ελευθέριος Βενιζέλος’: Καλύτερο τουριστικό αεροδρόμιο της Ευρώπης

Θάνος Ξυδόπουλος - 09 Ιούλιος 2001, 00:00

Τον τίτλο του καλύτερου τουριστικού αεροδρομίου της Ευρώπης κέρδισε ο νέος διεθνής αερολιμένας της πρωτεύουσας, μόλις 100 ημέρες<...>

μετά την έναρξη της λειτουργίας του.

Ο "

Ελευθέριος Βενιζέλος<.>" στα Σπάτα<.>

, αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ 15 ευρωπαϊκών τουριστικών αεροδρομίων, κατόπιν ανεξάρτητης έρευνας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους ερευνητές η λειτουργική χωροθέτηση του συστήματος check-in, η καλή οργάνωση, η προθυμία και η αποτελεσματικότητα του προσωπικού, το πλήθος των καταστημάτων, τα εστιατόρια του αεροδρομίου, αλλά και η καθαριότητα των εγκαταστάσεων.

Θετικός είναι ο απολογισμός των 100 πρώτων ημερών λειτουργίας του αερολιμένα και σε διεθνές επίπεδο. Την ώρα που στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ευρώπης παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 3% στον αριθμό των επιβατών, το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας ελάχιστα απέχει από τον στόχο του εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που είναι η εξυπηρέτηση 16 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις πρώτες 100 ημέρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 47.000 κινήσεις (35.500 πτήσεις από και προς προορισμούς εντός Σένγκεν και 11.500 εκτός), ενώ κατά την ίδια περίοδο η διεθνής κίνηση έφτασε στο επίπεδο των 2 εκατομμυρίων επιβατών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top