Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα της εταιρείας I Spy Camping

Η Γαλλία στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών κατασκηνωτών

Τατιάνα Ρόκου - 30 September 2011, 15:57

Οι διακοπές πιο κοντά στο Ην. Βασίλειο περιορίζουν τις δαπάνες ταξιδιού για τους κατασκηνωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της I Spy Camping.

Η Γαλλία ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών κάμπινγκ για τις οικογένειες των Βρετανών το 2011, σύμφωνα με την I Spy Camping. Η Ισπανία και η Ιταλία ήταν δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, με την αναδυόμενη ως προορισμό, Κροατία, στην τέταρτη θέση.

Καθώς η κατασκηνωτική σεζόν του 2011 πλησιάζει στο τέλος της, τα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Ι Spy Camping από μισό εκατομμύριο περίπου επισκέπτες κάμπινγκ, χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό του πιο δημοφιλούς προορισμού κάμπινγκ για τη φετινή χρονιά.

Ο ιδρυτής της I Spy Camping, Will Goodridge, σχολίασε: ”Το 2011 ήταν παρόμοιο με το 2010, από την άποψη ότι οι άνθρωποι επέλεξαν προορισμούς πιο κοντά στο σπίτι τους. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε ότι η βορειοδυτική Γαλλία ήταν και πάλι δημοφιλής, με τη Βρετάνη, το Vendee και Charente Maritime να καταλαμβάνουν τις 3 από τις 4 κορυφαίες θέσεις της λίστας. Το Παρίσι και η γύρω περιοχή του κατέλαβαν την τέταρτη θέση. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι διακοπές πιο κοντά στο Ην. Βασίλειο περιορίζουν τις δαπάνες ταξιδιού”. Και ο Goodridge πρόσθεσε: ”Οι αναζητήσειε για τη νότιοδυτική Γαλλία, το Languedoc και την Κυανή Ακτή ήταν στις θέσεις 5, 6 και 7 αντίστοιχα.

Από πλευράς κατασκήνωσης, το κορυφαίο κάμπινγκ της Βρετάνης, Chateau des Ormes στο Dol-de-Bretagne ήταν το δημοφιλέστερο, με το Castell Montgri κοντά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και το Le Vieux Port κοντά στο Biarritz (Γαλλία) να λαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα”.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top