Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία
Οι πετρελαιοκηλίδες έχουν φθάσει σε ακτές και τουριστικές περιοχές

Σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία

Η προσάραξη του πλοίου "Rena" ανοικτά της Νέας Ζηλανδίας εξελίσσεται στη σοβαρότερη οικολογική καταστροφή της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με νεοζηλανδούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, 130-150 τόνοι πετρελαίου έχουν διαρρεύσει από το δεξαμενόπλοιο “Rena”, το κύτος του οποίου, αν διαρραγεί, απειλεί να απελευθερώσει 1.700 τόνους καυσίμων στον ύφαλο Αστρολάβο, ανοικτά του λιμανιού Ταουράνγκ, μία περιοχή που είναι γνωστή για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της.

Εκπρόσωπος της Maritime New Zealand (MNZ), της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των προσώπων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δήλωσε ότι η μία από τις τέσσερις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου έχει διαρραγεί απευθερώνοντας πετρέλαιο.

Οι επιχειρήσεις άντλησης πετρελαίου, οι οποίες επιταχύνθηκαν το Σαββατοκύριακο εν όψει της έλευσης θύελλας στην περιοχή του δυστυχήματος, συνεχίζονται σήμερα υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, καθώς κύματα πέντε μέτρων πλήττουν την περιοχή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Οι πετρελαιοκηλίδες έχουν φθάσει στις ακτές. Στερεοποιημένο πετρέλαιο κατέκλυσε την παραλία του Μον Μαουνγκανούι, τουριστικού προορισμού του κόλπου του Πλέντι, καταφυγίου φαλαινών, δελφινιών και πτηνών. Η ρύπανση έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο πολλών πτηνών, ενώ δεκάδες περιθάλπονται σε κέντρα φροντίδας. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, οι επόμενες 24-48 ώρες θα είναι καθοριστικές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024