Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οι γερμανικές εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων ενσωματώνουν φιλικά προς το περιβάλλον μέτρα

Η Γερμανία υπ'αριθμόν ένα χώρα στη διοργάνωση "πράσινων" διοργανώσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Οκτώβριος 2011, 15:25

Το 27,4% των ερωτηθέντων σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα και χώρους εκδηλώσεων στη Γερμανία έχει ήδη ενσωματώσει στο σύστημα διαχείρισης "πράσινη" αντίληψη για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Η Γερμανία διαθέτει τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως σε όλους σχεδόν τους τομείς της περιβαλλοντικής τεχνολογίας και είναι μία από τις πλέον σημαντικές χώρες για τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Για παράδειγμα, η χώρα είναι Νο1 στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Η Γερμανία είναι ο ηγέτης των εξαγωγών διεθλώς όσον αφορά στην ανακύκλωση και τις βιώσιμες τεχνολογίες νερού. Επιπλέον, με πάνω από 14% της διαθέσιμης δυναμικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, η γερμανική βιομηχανία αιολικής ενέργειας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και θέτει τα πρότυπα για την έρευνα και την ανάπτυξη.

“Πράσινες” διοργανώσεις - ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της γερμανικής βιομηχανίας MICE
Η εμπειρία της Γερμανίας στον τομέα αυτό είναι επίσης ένα από τα διακριτά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της γερμανιικής βιομηχανίας MICE: Πολλές επιχειρήσεις σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι βιώσιμες πρακτικές προσφέρουν καλή εικόνα για αυτές, αλλα και υγιή οικονομικά πλεονεκτήματα.

Οι γερμανικές εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων ενσωματώνουν φιλικά προς το περιβάλλον μέτρα σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας, την εφαρμογή τους, καθώς και στις επακόλουθες των εκδηλώσεων εργασίες. Τα μέτρα αυτά κυμαίνονται από φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια στον χώρο διεξαγωγής του γεγονότος και ολοκληρωμένη ανακύκλωση με την αγορά τοπικών τροφίμων, έως τη χρήση κάθε είδους περισσευμάτων για την παραγωγή ενέργειας και τη μετατροπή του στόλου των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου Συναντήσεων & Εκδηλώσεων, πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα και χώρους εκδηλώσεων στη Γερμανία (27,4%) έχει ήδη ενσωματώσει στο σύστημα διαχείρισης “πράσινη” αντίληψη για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top