Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΖωντανό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για διοργανώσεις συνεδρίων στην Ελλάδα
Ο HAPCO στην IMEX America 2011

Ζωντανό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για διοργανώσεις συνεδρίων στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα παραμένει ζωντανό, αλλά πολλά αιτήματα τους αφορούσαν διοργανώσεις για μετά το 2012, διαπίστωσε ο HAPCO κατά την IMEX America 2011.

Εκπληρώνοντας στο ακέραιο κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διεθνής έκθεση συνεδρίων και εκδηλώσεων IMEX America (Sands Expo Convention Center, Λας Βέγκας). Οι πόρτες της έκθεσης άνοιξαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και έκλεισαν το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημειώνεται ότι όπως στην ΙΜΕΧ Frankfurt, έτσι και στην IMEX America υπήρξε Association Day (Δευτέρα 10 Οκτωβρίου), με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα ομιλιών και σεμιναρίων, αλλά και όπως πάντα πρόσφορο έδαφος για networking.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – Hellenic Association of Professional Congress Organizers (HAPCO) και τα μέλη – συνεκθέτες του άδραξαν την ευκαιρία για ενίσχυση των σχέσεών τους με επιχειρήσεις των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού – ΕΟΤ κατάφεραν και παρουσίασουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεδριακές δυνατότητες της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα παραμένει ζωντανό, αλλά λόγω της γενικότερης οικονομικής / κοινωνικής κατάστασης της χώρας, πολλά αιτήματα τους αφορούσαν διοργανώσεις για μετά το 2012, έως ότου επανέλθει και πάλι η ηρεμία στην καθημερινή ζωή της Ελλάδας.

Περισσότεροι από 2.000 hosted buyers, 1.700 επισκέπτες και περίπου 2.000 εκθέτες σηματοδότησαν με την παρουσία τους την αξία της έκθεσης ως μια εκ των σημαντικότερων στο χώρο των συνεδρίων και εκδηλώσεων για επαγγελματικές συναντήσεις, εκπαίδευση και networking. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είχε ως έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εκθέτες υπήρχαν επίσης και από χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών, από την Ευρώπη προερχόταν το 1/5 των εκθετών.

Η επόμενη IMEX America θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Λας Βέγκας, το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου 2012.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024