Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο HAPCO στην IMEX America 2011

Ζωντανό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για διοργανώσεις συνεδρίων στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 17 Οκτώβριος 2011, 14:32

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα παραμένει ζωντανό, αλλά πολλά αιτήματα τους αφορούσαν διοργανώσεις για μετά το 2012, διαπίστωσε ο HAPCO κατά την IMEX America 2011.

Εκπληρώνοντας στο ακέραιο κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διεθνής έκθεση συνεδρίων και εκδηλώσεων IMEX America (Sands Expo Convention Center, Λας Βέγκας). Οι πόρτες της έκθεσης άνοιξαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και έκλεισαν το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημειώνεται ότι όπως στην ΙΜΕΧ Frankfurt, έτσι και στην IMEX America υπήρξε Association Day (Δευτέρα 10 Οκτωβρίου), με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα ομιλιών και σεμιναρίων, αλλά και όπως πάντα πρόσφορο έδαφος για networking.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – Hellenic Association of Professional Congress Organizers (HAPCO) και τα μέλη – συνεκθέτες του άδραξαν την ευκαιρία για ενίσχυση των σχέσεών τους με επιχειρήσεις των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού – ΕΟΤ κατάφεραν και παρουσίασουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεδριακές δυνατότητες της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα παραμένει ζωντανό, αλλά λόγω της γενικότερης οικονομικής / κοινωνικής κατάστασης της χώρας, πολλά αιτήματα τους αφορούσαν διοργανώσεις για μετά το 2012, έως ότου επανέλθει και πάλι η ηρεμία στην καθημερινή ζωή της Ελλάδας.

Περισσότεροι από 2.000 hosted buyers, 1.700 επισκέπτες και περίπου 2.000 εκθέτες σηματοδότησαν με την παρουσία τους την αξία της έκθεσης ως μια εκ των σημαντικότερων στο χώρο των συνεδρίων και εκδηλώσεων για επαγγελματικές συναντήσεις, εκπαίδευση και networking. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είχε ως έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εκθέτες υπήρχαν επίσης και από χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών, από την Ευρώπη προερχόταν το 1/5 των εκθετών.

Η επόμενη IMEX America θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Λας Βέγκας, το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου 2012.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top