Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Air New Zealand: Απαιτεί την Singapore Airlines για ιδιοκτήτη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούλιος 2001, 00:00

Η διοίκηση της Air New Zealand<.>, ANZ, ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση της χώρας να προτιμήσει την Singapore Airlines<...>

, SIA, σε περίπτωση πώλησης μεριδίου της Air New Zealand, ANZ, και όχι την Qantas Airways, η οποία έκανε πρόταση στην κυβέρνηση για αγορά μεριδίου της Air New Zealand - Ansett Group.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ANZ ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία ώστε μια ξένη αεροπορική εταιρία να μπορεί να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο στην ANZ. Σαν αποτέλεσμα, η Singapore Airlines, SIA που τώρα είναι ιδιοκτήτρια του 25% της ANZ, θα μπορεί να ανεβάσει τον αριθμό των μετοχών της.

Τον Μάιο, η Qantas Airways αιφνιδιαστικά έκανε πρόταση για αγορά μεγάλου μεριδίου στην ANZ, αλλά όπως πιστεύει και ο πρόεδρος της ANZ Δρας Jim Farmer καλύτερα θα ήταν για την γενική πορεία της ANZ, η SIA να αυξήσει το μερίδιο της. Αν αυτό συμβεί, η ANZ θα αυξήσει την δύναμη της. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρας Jim Farmer, σε συνομιλία που είχε με τον Δρα Cheong, πρόεδρο της SIA, η SIA είναι διατεθειμένη να αγοράσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ANZ, μόλις το επιτρέψει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Η διοίκηση της ANZ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει λεπτομερές στρατηγικό σχέδιο. Οι εκπρόσωποι της Qantas απάντησαν στις δηλώσεις της ANZ με έντονο τρόπο. Ο κ. Geoff Dixon, πρόεδρος της Qantas, ανέφερε ότι 'αυτή είναι μια προσπάθεια της SIA να ελέγξει την ανταγωνιστικότητα και την δομή των εναέριων υπηρεσιών και στις δύο πλευρές της Θάλασσας της Τασμανίας. Έτσι η SIA θα επηρεάσει το μέλλον όχι μόνο της ANZ αλλά και της Ansett International. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η SIA είναι και ιδιοκτήτης κατά 49% στην Virgin Atlantic.'

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top