Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνές συνέδριο με 2.500 συμμετέχοντες

Η Αθήνα "οικοδέσποινα" του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νευροχειρουργικής το 2016

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Οκτώβριος 2011, 12:27

Η Αθήνα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής το 2016, με υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας τον Δήμο Αθηναίων και το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών της Αθήνας.

Αποτελεί μεγάλη επιτυχία η επιλογή της Αθήνας ως οικοδέσποινας του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νευροχειρουργικής το 2016, ύστερα από την επιτυχημένη διεκδίκηση από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία (ΕΝΧΕ) στην παρουσίαση των υποψήφιων πόλεων κατά το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροχειρουργικής, που έλαβε χώρα στις 13 Οκτωβρίου 2011 στη Ρώμη.

Η διοργάνωση ενός συνεδρίου τέτοιου βεληνεκούς σε μια ελληνική πόλη - αναμένονται περίπου 2.500 συμμετέχοντες- ενισχύει τη συνεδριακή δυναμική της, συμβάλλει στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της και στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Συνυποψήφιες πόλεις στη διεκδίκηση της διοργάνωσης ήταν η Γενεύη και το Τελ Αβιβ με τελική επικράτηση της Αθήνας. Το συνέδριο, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης γενικότερα, στοχεύει στη δικτύωση των νευροχειρουργών της Ευρώπης και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ της ευρωπαϊκής νευροχειρουργικής κοινότητας.

Η επιτροπή διεκδίκησης του Συνεδρίου απαρτίζεται από τον πρόεδρό της, καθηγητή ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Σελβιαρίδη, και τον πρόεδρο της ΕΝΧΕ, καθ. ΑΠΘ κ. Ιωάννη Πατσαλά, ενώ αρωγός σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας υπήρξε η εταιρεία ARTION Conferences & Events (PCO), η οποία  συνέταξε το φάκελο και συντόνιζε, από το 2007, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν για μια ολοκληρωμένη και άρτια παρουσίαση.

“Νιώθουμε  ιδιαίτερα ευτυχείς που οι Ευρωπαίοι νευροχειρουργοί μας εμπιστεύτηκαν τη διοργάνωση του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευροχειρουργικών Εταιρειών (EANS) ιδιαίτερα στην δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας”, δήλωσε ο καθ. κ. Σελβιαρίδης, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του συνεδρίου.

“Η διοργάνωση του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νευροχειρουργικής  στην Αθήνα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής της ελληνικής νευροχειρουργικής κοινότητας στο εξωτερικό”, σημείωσε ο κ. Πατσαλάς.

“Τέτοιες επιτυχίες που ενισχύουν το συνεδριακό τουρισμό της χώρας μας είναι πολύ σημαντικές ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η Ελλάδα ‘διψάει’ να αναδείξει τη συνεδριακή της δυναμική στο εξωτερικό. ‘Τα αγαθά κόποις κτώνται’ και μετά από έναν πολυετή και δύσκολο αγώνα, με ισχυρούς ανταγωνιστές απέναντί μας, καταφέραμε σε πείσμα των καιρών να προβάλλουμε την Αθήνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αναλάβουμε την διοργάνωση του Συνεδρίου για το 2016”, επεσήμανε η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, διευθύντρια Επικοινωνίας της εταιρείας Artion Conferences & Events.

Υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας υπήρξαν ο Δήμος Αθηναίων και το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών της Αθήνας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top