Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Iberia: Πρόταση στους πιλότους για διαιτησία

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Ιούλιος 2001, 00:00

Η αεροπορική εταιρία Iberia<.> έστειλε χθες τελεσίγραφο στην ένωση των πιλότων της, SEPLA, με στόχο να βρεθεί μια λύση<...>

μέσω διαιτησίας και να μην επαναληφθούν οι απεργίες που σχεδιάζει η ένωση. Η Iberia επισημαίνει τις απώλειες που προκαλούν στην εταιρία οι απεργίες, και ότι τέτοιες κινήσεις δεν επιφέρουν θετικά αποτελέσματα για κανέναν.

Η πρόταση της Iberia είναι να οριστεί κοινή αποδεκτή διαιτησία, η οποία θα βοηθήσει στην σωστότερη λύση των προβλημάτων. Η SEPLA πρέπει να κάνει αποδεκτή την πρόταση  μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι στις 11 η ώρα.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αναφέρει τα εξής:

Καταρχήν, η SEPLA πρέπει να σταματήσει τις απεργίες και να εγγυηθεί 'εργασιακή ειρήνη' κατά την διάρκεια της διαιτησίας.

Και τα δύο μέρη, SEPLA και Iberia, θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες από την αποδοχή της πρότασης να ορίσουν έναν 'διαιτητή', που θα είναι κοινά αποδεκτός.

Ο διαιτητής θα ενεργεί με απόλυτη ανεξαρτησία, και θα ορίσει τις διαδικασίες βάση των οποίων θα επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ των πιλότων και της Iberia.

Τα θέματα που θα τεθούν υπό την διαιτησία θα είναι η 7η συμφωνία και η ερμηνεία των άρθρων της. Και τα δύο μέρη, συμφωνούν ότι μέσα σε 48 ώρες θα θέσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους στον διαιτητή.

Και τα δύο μέρη, συμφωνούν να δεχθούν τις αποφάσεις της διαιτησίας, οι οποίες θα έχουν νομική ισχύ και θα είναι η βάση για την μεταξύ τους συμφωνία.

Τέλος, οποιεσδήποτε αμφιβολίες για την ερμηνεία της λύσης της διένεξης θα τεθεί στον διαιτητή, ο οποίες μέσα σε 10 μέρες θα απαντηθούν από τον διαιτητή, και στο μέλλον δεν θα μπορούν να αποτελούν θέμα για κανενός είδους διαμαρτυρία ή απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top