Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO

Πολιτικές προσέλκυσης συνεδρίων επί τάπητος στο 7ο Συνέδριο HAPCO

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Νοέμβριος 2011, 12:59

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO με τίτλο "Ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός: Συμβολή στην Ανάπτυξη" διεξάγεται στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011.

Στην τελική ευθεία για την επιτυχή διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του με κύρια χαρακτηριστικά τη διάχυση πληροφοριών, αλλά και την πραγματοποίηση ουσιαστικού “networking” βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO. Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO με τίτλο “Ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός: Συμβολή στην Ανάπτυξη” θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Δεκεμβρίου 2011 στην Αίγλη Ζαππείου (Αθήνα), φέροντας όπως πάντα τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.)

Ξεκινώντας με μία σύντομη αναδρομή στο συνεδριακό γίγνεσθαι της τρέχουσας χρονιάς υπό το βλέμμα του δημοσιογράφου Κώστα Ντελέζου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, θα παρουσιάσει το ρόλο της τουριστικής ηγεσίας στη διαχείριση κρίσεων και διευθύντρια Έρευνας Αγοράς & Διαφήμισης του ΕΟΤ, κα Άντζελα Βαρελά, τη στρατηγική της Ελλάδας στην προσέλκυση / διεκδίκηση συνεδρίων. Εν συνεχεία, θα παρουσιαστεί η εμπειρία των δύο μεγαλουπόλεων (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) από διεκδικήσεις συνεδρίων, τόσο από πλευράς τοπικών αρχών, όσο και επιχειρηματιών, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα όποια προβλήματα και να αναζητηθούν άμεσα λύσεις που θα κάνουν ελκυστικότερες τις ελληνικές πόλεις στη φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Προς συζήτηση θα τεθεί έπειτα η επίδραση των νέων δεδομένων στην ανάπτυξη του ιατρικού συνεδριακού τουρισμού. Ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), κ. Ιωάννης Τούντας, θα παρουσιάσει τον ρόλο του Οργανισμού στη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων & εκδηλώσεων, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας), κ. Ιωάννης Δατσέρης, θα αναπτύξει το νέο καθεστώς λειτουργίας των ελληνικών επιστημονικών εταιριών, ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού), κ. Ανδρέας Μπεκυράς, θα αναφερθεί στις χορηγίες των ιατρικών συνεδρίων και η διευθύντρια του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), κα Σοφία Μελά, θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις και τις όποιες ανατροπές της φαρμακευτικής αγοράς. Σημειώνεται ότι στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστεί και η ευρωπαϊκή πρακτική στην αδειοδότηση διοργάνωσης ιατρικών συνεδρίων (παράδειγμα Συνδέσμων / μελών της EFAPCO – European Federation of the Associations of Professional Congress Organisers), προκειμένου να εντοπιστούν ομοιότητες και διαφορές με την αντίστοιχη ελληνική πρακτική.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, το πρόγραμμα της 2ης μέρας του συνεδρίου αποτελείται μόνο από workshops, δίνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία σε φοιτητές και νεοεισερχόμενα στελέχη του χώρου να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας της συνεδριακής αγοράς. Ειδικότερα, το Workshop I περιλαμβάνει ομιλίες από τους “πρωταγωνιστές” της συνεδριακής αγοράς (δηλαδή τους Οργανωτές Συνεδρίων (PCOs – DMCs), τα συνεδριακά κέντρα και τα ξενοδοχεία) με θέμα το πώς επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη μεταξύ τους συνεργασία σε μία διοργάνωση, ενώ το Workshop IΙ είναι αφιερωμένο στις πρακτικές διοργάνωσης των συνεδρίων / εκδηλώσεων με χρήσιμες συμβουλές από επαγγελματίες της ελληνικής συνεδριακής αγοράς.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top