Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γ. Καμίνης: Κίνδυνος ερήμωσης της Αθήνας από αποχώρηση μεγάλων δημοσίων υπηρεσιών από το κέντρο

Ματαίωση μεγάλων συνεδρίων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Νοέμβριος 2011, 14:18

Ο δήμαρχος Αθηνών ζητεί την παρέμβαση των κ.κ. Πάγκαλου, Δήμα και Γερουλάνου για να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά η ματαίωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων.

Την ανησυχία του για τη ματαίωση μεγάλων συνεδρίων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, καθώς και τους κινδύνους ερήμωσης της πόλης, που συνεπάγεται η αποχώρηση μεγάλων δημοσίων υπηρεσιών από το κέντρο της, επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, κ.κ. Σταύρο Δήμα και Παύλο Γερουλάνο, την οποία κοινοποιεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι με μεγάλο προβληματισμό πληροφορείται τη ματαίωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων, όπως εκείνο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας και συνεργαζόμενων με αυτή οργανισμών, που θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα με τη συμμετοχή περίπου 10.000 επιστημόνων, την επόμενη τριετία. Οι διοργανωτές επικαλούνται λόγους “πολιτικής” και “οικονομικής” αστάθειας.

Ο κ. Καμίνης ζητεί την παρέμβαση των κ.κ. Πάγκαλου, Δήμα και Γερουλάνου, προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος μίας τέτοιας εξέλιξης και να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά και δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει “παρών” σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην επιστολή του, υπογραμμίζει επίσης ότι παρακολουθεί με ανησυχία το γεγονός ότι μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί (ΔΕΗ, ΙΚΑ κ.ά.), καθώς και φορείς της κεντρικής διοίκησης (Yπουργείο Οικονομικών), σχεδιάζουν τη μεταφορά κρίσιμων υπηρεσιών τους από την καρδιά της Αθήνας, συντείνοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω ερήμωση του κέντρου της πόλης.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top