Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκαινιάζεται η Μαρίνα Λευκάδας - Ολοκληρώθηκαν τα λιμενικά έργα

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Ιούλιος 2001, 00:00

Στις 21 Ιουλίου θα γίνουν τα εγκαίνια της μαρίνας Λευκάδα<.>ς, του μεγαλύτερου Αναπτυξιακού Έργου αυτή την περίοδο στο Ιόνιο<...>

, το οποίο μελετήθηκε, δανειοδοτήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ.

Η θαλάσσια έκταση της μαρίνας ανέρχεται σε 165 στρέμματα, το συνολικό μήκος των κρηπιδωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα σε 1.700 μέτρα και των πλωτών προβλητών σε 940 μέτρα. Στην μαρίνα θα ελλιμενίζονται 500 σκάφη. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας είναι 72 στρέμματα και η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 7.200 τμ. και περιλαμβάνει εκτός των άλλων: πύργο ελέγχου της μαρίνας, κτίριο πολλαπλών χρήσεων, ναυτικό όμιλο, συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων, μικρό ξενοδοχείο, μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών, χώρους στάθμευσης για 455 αυτοκίνητα, χώρους διαχείμανσης για 300 σκάφη, χώρους πρασίνου, οδικό δίκτυο, θαλάσσιο κανάλι μήκους 200 μ. κτλ.

Φορέας υλοποίησης και ιδιοκτήτης του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας. Το έργο της μαρίνας συνολικού προϋπολογισμού 9.350.000.000 δρχ. δημοπρατήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1999. Ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία "Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε." την οποία αποτελούν οι εταιρίες, ΑΤΕ Γνώμων Α.Ε, Αρχιμήδης ΑΤΕ, ΓΕΚΑΤ ΑΤΕ και Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε. Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999, και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτη του 2000.

Το κόστος του συνόλου των λιμενικών έργων, τα οποία έχουν πλήρως περατωθεί, ανέρχεται σε 4.700.000.000 δρχ. και αντλούνται από πιστώσεις του Β' και Γ' ΠΕΠ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το κόστος των χερσαίων εγκαταστάσεων, ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, ανέρχεται σε 4.650.000.000 δρχ. και αντιμετωπίζεται από ιδιωτική συμμετοχή.

Το έργο κατασκευάζει, συγχρηματοδοτεί και θα λειτουργήσει με σύμβαση παραχώρησης η εταιρία "Μαρίνα Λευκάδας ΑΕ". Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα λαμβάνει κάθε χρόνο μίσθωμα 180.000.000 δρχ. αναπροσαρμοζόμενο με βάση τον ετήσιο πληθωρισμό συν 13% επί του τζίρου που θα αναπτύσσεται σε όλες τις δραστηριότητες της μαρίνας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top