Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
30.000 σύνεδροι στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας

Στην Ελλάδα τελικά η διεξαγωγή τριών μεγάλων καρδιολογικών συνεδρίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Νοέμβριος 2011, 10:58

Ο κ. Γ. Νικητιάδης δηλώνει ότι θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Πολιτεία, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για να μην ακυρωθούν τα συνέδρια στη χώρα.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, μετά την επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή καρδιολογίας κ. Παναγιώτη Ε. Βάρδα, ο οποίος του ανήγγειλε ότι κερδήθηκε η μάχη για τα τρία μεγάλα καρδιολογικά συνέδρια, για τα οποία υπήρχε πρόθεση να μη γίνουν στην Ελλάδα, καθώς θα πραγματοποιηθούν τελικώς στη χώρα μας.

Ο κ. Νικητιάδης που είχε τις τελευταίες δύο ημέρες συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βάρδα, τον ευχαριστεί δημοσίως, εκ μέρους της Πολιτείας, για τις ενέργειές του και δηλώνει ότι θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε –η Πολιτεία- προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για να μη μην ακυρωθούν τα  συνέδρια στη χώρα μας. Ο Έλληνας καθηγητής ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, όπου θα ανακοινώνεται η απόφαση για την υλοποίηση των συνεδρίων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βάρδας έχει ήδη εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, με τη θητεία του να αρχίζει το Σεπτέμβριο του 2012. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία διαθέτει 55.000 μέλη, ετήσιο συνέδριο 30.000 συνέδρων, 19 ομάδες εργασίας, 5 κλαδικές ενώσεις, 7 επιστημονικά περιοδικά και υποστηρίζεται από 125 άτομα ως μόνιμο προσωπικό. Η εκλογή του κ. Βάρδα είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο διότι η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία από της συστάσεώς της το 1948, ουδέποτε εξέλεξε πρόεδρο από τον ευρωπαϊκό νότο, αλλά επίσης διότι έρχεται σε στιγμή, που η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ την ευρωπαϊκή αναγνώριση και προβολή.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top