Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗμερίδα για τα σήματα ποιότητας στα εστιατόρια
Ανοιχτή συζήτηση υπό τη διοργάνωση της Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Ημερίδα για τα σήματα ποιότητας στα εστιατόρια

Τα σήματα ποιότητας και τα συστήματα πιστοποίησης στα εστιατόρια ως προς την προσφορά οινικής εμπειρίας υψηλού επιπέδου είναι το θέμα της ημερίδας που διεξάγεται από την Οίνοι Βορείου Ελλάδος στις 4 Δεκεμβρίου.

Η Οίνοι Βορείου Ελλάδος διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Σήματα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 από τις 12:00 έως τις 14:00 στην Αποθήκη Δ΄ του ΟΛΘ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα θετικό ερέθισμα για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους επαγγελματίες της εστίασης και του οίνου όσο και τους καταναλωτές, φωτίζοντας περισσότερο την θέση του κρασιού στα σήματα ποιότητας εστιατορίων.

Επιδίωξη του κλάδου συνολικά είναι η αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας στους χώρους κατανάλωσης, ώστε να γίνει καλύτερα γνωστή η υψηλή ποιότητα, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η αξία των κρασιών. Ένας τρόπος για την πραγμάτωση αυτής της επιδίωξης είναι η συνέργεια με τους επαγγελματίες της εστίασης σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και αυτός που θα αποτελέσει το θέμα της συζήτησης στις 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, τα σήματα ποιότητας και τα συστήματα πιστοποίησης στα  εστιατόρια ως προς την προσφορά οινικής εμπειρίας υψηλού επιπέδου, η δημιουργία δικτύων – “πρεσβευτών” της σύγχρονης ολοκληρωμένης ελληνικής εμπειρίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για επαγγελματίες και κοινό.
 
Ομιλητές στην ανοιχτή συζήτηση θα είναι οι κύριοι:
Ιωάννης Βογιατζής, πρόεδρος Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Εισήγηση: Το δίκτυο συνεργαζόμενων μελών των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.
Διονύσης Κούκης, διευθυντής σύνταξης και νέων μέσων, περιοδικό “Αθηνόραμα”
Εισήγηση: Αξιολόγηση χώρων εστίασης – δημόσιο καθήκον ή ιδιωτική πρωτοβουλία; Η επίδραση της αξιολόγησης στον καταναλωτή και στον επαγγελματία.
Κωνσταντίνος Στεργίδης, εκδότης εφημερίδας “Αμπελοτόπι”
Εισήγηση: Το δίκτυο “Ελλ-οινικό Εστιατόριο”.
Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος Χώρων Εστίασης, Cafe-Bar Νομού Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτης εστιατορίου
Εισήγηση: Το σήμα “Ελληνική Κουζίνα”.
Pasquale Lembo, αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτης εστιατορίου
Εισήγηση: Το σήμα “Ιταλικής φιλοξενίας – Ιταλικό Εστιατόριο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024