Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτυρία της ΓΕΠΟΕΤ για χρήση ΚΤΕΛ αντί τουριστικών λεωφορείων από την αστυνομία
ΓΕΠΟΕΤ: Aπροκάλυπτη υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων

Διαμαρτυρία της ΓΕΠΟΕΤ για χρήση ΚΤΕΛ αντί τουριστικών λεωφορείων από την αστυνομία

Η μίσθωση-χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ για την διενέργεια μεταφορικού έργου πέραν των γραμμών συγκοινωνιών που τους έχουν ανατεθεί είναι παράνομη, αναφέρει σε επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ.

Με επιστολή της, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) επιθυμεί να εκφράσει εντόνως την δυσαρέσκειά της και την οργή της “για την συστηματική και απροκάλυπτη υποκλοπή του έργου των τουριστικών λεωφορείων κατά πλήρη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας”.
 
Η επιστολή (που κοινοποιήθηκε στους κ.κ. Παναγιώτη Μυζήθρα, διοικητή ΑΤ Μεσολογγίου, Χρήστο Παπουτσή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αντιστράτηγο κ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο, αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας και ταξίαρχο κ. Γιάννη Σιάμο, ΓΑΔΠ Δυτικής Ελλάδος) αναφέρει:

“Όπως μας καταγγέλθηκε από το τοπικό Σωματείο Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων Μεσολογγίου, μέλος της Ομοσπονδίας, χρησιμοποιήθηκαν υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσολογγίου από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (εκεί έγινε και η επιβίβαση) για την μεταφορά λαθρομεταναστών από το Μεσολόγγι προς την Αθήνα, χθες 29/11/2011 στις 23:00 (αριθμός κυκλοφορίας λεωφορείου ΜΕΗ 2151) και σήμερα το πρωί στις 07:00, δηλαδή απευθείας μεταφορά κλειστής διαδρομής και εκτός δρομολογίων του ΚΤΕΛ, κάτι που το ΚΤΕΛ δε δικαιούται να κάνει. Βάσει του άρθρου 1 του νόμου 2446/1996 ‘Το μεταφορικό έργο που πραγματοποιείται, κατ’αποκλειστικότητα, από τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης, συνίσταται στη διενέργεια έκτακτων γραμμών και γραμμών κλειστής διαδρομής που εξυπηρετούν μεταφορά προσχηματισμένης ομάδας προσώπων με κοινό προορισμό’. Η μίσθωση-χρήση λεωφορείων των ΚΤΕΛ για την διενέργεια μεταφορικού έργου πέραν των γραμμών συγκοινωνιών που τους έχουν ανατεθεί είναι παράνομη (νόμος 2446/1996 ‘περί ειδικών τουριστικών λεωφορείων’ και νόμος 2963/2001 ‘περί οργάνωσης και λειτουργίας δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία’) και σε κάθε περίπτωση το μεταφορικό έργο θα πρέπει να ανατίθεται σε δημόσιας χρήσης τουριστικά λεωφορεία.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του γενικού γραμματέα κ. Παλασκώνη με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του ΑΤ χθες το βράδυ στις 11:30, αλλά και του αντιπροέδρου του τοπικού σωματείου κύριου Κότση που έμεινε στο τμήμα μέχρι τις πρωινές ώρες, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Αξιωματικό για το νομοθετικό πλαίσιο που σας αναφέρουμε, ότι δηλαδή η εν λόγω μεταφορά είναι παράνομη και θα πρέπει να γίνει από τουριστικό λεωφορείο, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι και σήμερα το πρωί στις 07:00 αναχώρησε δεύτερο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μεσολογγίου για τον ίδιο λόγο, παρά την ενημέρωση που είχε το τοπικό ΑΤ και με τουριστικά λεωφορεία διαθέσιμα για τη μεταφορά μόλις λίγα μέτρα από το σημείο. Διαπιστώνουμε λοιπόν, αξιότιμοι κύριοι, είτε ότι υπάρχει άγνοια της νομοθεσίας εκ μέρους της υπηρεσίας και αδιαφορία είτε ότι υπάρχει δόλος στην συγκεκριμένη ενέργεια και απαιτούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση των αντίστοιχων ευθυνών και κυρώσεων όπου κρίνεται απαραίτητο καθώς μια τέτοια ενέργεια από το ΑΤ και τα στελέχη του – κατόπιν ενημέρωσής του – είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Ζητούμε λοιπόν την άμεση παρέμβασή σας για την διαλεύκανση του θέματος και την έγγραφη ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

Η ΓΕΠΟΕΤ σε κάθε περίπτωση υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των μελών της, επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων, βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου για την υπεράσπιση όλων των νομίμων δικαιωμάτων των μελών της”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024