Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα που βραβεύει εστιατόρια με Green Key

Βράβευση με Green Key του πρώτου εστιατορίου στην Κύπρο

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Δεκέμβριος 2011, 10:41

Το Αρχοντικό Παπαδοπούλου στον Κόρνο είναι το πρώτο κυπριακό εστιατόριο που βραβεύεται με Green Key.

Το Αρχοντικό Παπαδοπούλου στον Κόρνο είναι ένας καινούργιος πολυχώρος, στεγασμένος σε ένα διατηρητέο κτίσμα του 1897. Αποτελεί το πρώτο κυπριακό εστιατόριο που βραβεύεται με Green Key. Είναι ένας πολυχώρος με εστιατόριο, το πρώτο μπαρ Κουμανδαρίας, αναγνωστήριο, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και πωλητήριο. Αποτελεί έναν αναβαθμισμένο οινογαστρονομικό προορισμό που τιμά την avant-garde κυπριακή κουζίνα και παράλληλα παινεύεται για τη εντυπωσιακή του κάβα κυπριακών κρασιών. Έχοντας αναπτύξει και περιβαλλοντική δράση, ικανοποίησε πλήρως τα κριτήρια του προγράμματος και βραβεύεται επάξια.

Το Πρόγραμμα Green Key αποτελεί πρωτοβουλία του FEE (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) που είναι ένα δίκτυο 72 μη-κυβερνητικών οργανισμών από 65 χώρες και είναι αφιερωμένο  στην προώθηση της Aειφόρου Aνάπτυξης μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το FEE εκπροσωπείται στην Κύπρο από τη CYMEPA.

Το Green Key ήδη εφαρμόζεται σε πέραν των 2.000 ξενοδοχείων σε 27 χώρες. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν την Περιβαλλοντική Διαχείριση, Πληροφόρηση πελατών, Εμπλοκή προσωπικού, Εξοικονόμηση νερού, πλυντήρια και καθαριστικά, Απορρίμματα, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Φαγητά, Εσωτερικός κλιματισμός, Διοίκηση, Πράσινες Δραστηριότητες, Χώροι στάθμευσης, Kήποι κ.λπ.

H Εθνική Επιτροπή Κύπρου Green Key καταρτίστηκε το 2006 και αποτελείται από εκπροσώπους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, των Ξενοδοχειακών Συνδέσμων ΣΤΕΚ, ΠAΣΥΞΕ  και Louis Group, του ΠΑΣΥΔΙΞΕ και της CYMEPA.  

Το 2011 για πρώτη φορά βραβεύτηκαν με Green Key εστιατόρια στη Γαλλία. Η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα που βραβεύει εστιατόρια. Το βραβείο απένειμε στις 30 Νοεμβρίου 2011 ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, παρουσία μελών της Εθνικής Επιτροπής.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top