Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠρόσκληση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε ξένους διοργανωτές συνεδρίων
Η Θεσσαλονίκη "ξανακλείνει το μάτι" στο συνεδριακό τουρισμό

Πρόσκληση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε ξένους διοργανωτές συνεδρίων

Σημαντικοί tour operators της Ισπανίας επισκέφθηκαν το stand του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κατά τη φετινή διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΕΙΒΤΜ, στη Βαρκελώνη.

Με στόχο να επανακάμψει η Θεσσαλονίκη στο σημαντικό κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού (ΕΙΒΤΜ), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 29 Νοεμβρίου ως και την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Η έκθεση ΕΙΒΤΜ της Βαρκελώνης αποτελεί εδώ και 21 χρόνια το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της αγοράς συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων από ολόκληρο τον κόσμο και στη συγκεκριμένη έκθεση ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, σημαντικοί tour operators της Ισπανίας επισκέφθηκαν το stand του Οργανισμού, όπως και επαγγελματίες από γραφεία διοργάνωσης συνεδρίων από την Ευρώπη, την Ινδία, το Χονγκ Κονγκ και την Νότια Αφρική, στους οποίους και έγινε παρουσίαση της Θεσσαλονίκης για συνεδριακό τουρισμό και ταξίδια κινήτρων.

Τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Νίκος Σαπουντζής.

“Ανταλλάξαμε απόψεις για στενότερη συνεργασία, εντατικοποίηση των προσπαθειών και περαιτέρω προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Καταγράψαμε το ενδιαφέρον για διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων στην πόλη και επιθυμούμε να επανατοποθετήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε μια από τις καλές θέσεις στην παγκόσμια τουριστική κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων”, σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος.

“Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή μας στην ΕΙΒTΜ. Στις επαφές που πραγματοποιήσαμε μπήκαν οι βάσεις για τη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων στο μέλλον, γεγονός που θα βοηθήσει στο να ξανακερδίσουμε και να αυξήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι τουριστών, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες ξοδεύουν τριπλάσια χρήματα εκτός ξενοδοχείου από έναν απλό τουρίστα”, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Σαπουντζής.

Ήδη, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης απηύθυνε πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους ξένους διοργανωτές συνεδρίων να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη μέσα στο επόμενο διάστημα, με σκοπό τη συνεργασία για διεξαγωγή σημαντικών αντίστοιχων διοργανώσεων στην πόλη.

Στη φωτογραφία, από τα αριστερά προς τα δεξιά ο κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Νίκος Σαπουντζής

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024