Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδυτικά σχέδια 238 επιχειρήσεων εγκρίθηκαν για ένταξη στο Πρόγραμμα

Προχωρά το πρόγραμμα "Πράσινος Τουρισμός" από το ΥΠΠΟΤ

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Δεκέμβριος 2011, 10:22

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των υποψήφιων επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα "Πράσινος Τουρισμός".

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των υποψήφιων επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα “Πράσινος Τουρισμός”, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” (ΕΠΑΝ II).

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα, επενδυτικών σχεδίων 238 επιχειρήσεις με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό  33.464.732,80 ευρώ (η συμβολή της κρατικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 13.435.845,34 ευρώ).

Τα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν αφορούν σε όλους τους τύπους υφιστάμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Ξενοδοχεία, Campings, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Διαμερίσματα) και περιλαμβάνουν δράσεις που στοχεύουν στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων με γνώμονα τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν έργα που αποσκοπούν: στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης νερού, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στην επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικά / ενεργειακά φιλικών τεχνολογιών και μηχανολογικού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη πράσινων πολιτικών και διαδικασιών, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών προτύπων και, τέλος, στην ενημέρωση και προβολή του περιβαλλοντικού “προφίλ” των επιδοτούμενων επιχειρήσεων.

Με την υλοποίηση των έργων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα, η τουριστική επιχειρηματικότητα έχει την ευκαιρία με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να βελτιώσει τις λειτουργικές υποδομές και τις επιχειρησιακές  διαδικασίες του ιδιωτικού τουριστικού τομέα, με οικολογικό προσανατολισμό, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα τοπικά, γεωγραφικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά και να προσανατολιστεί σταθερά:
- Στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των εμπλεκόμενων στην τουριστική διαδικασία και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων.
- Στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών μονάδων, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.
- Στη δημιουργία υποδομών και σχεδίων δράσεων που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top