Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η Δημόσια Διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσια Διαβούλευση για τεχνικές-λειτουργικές προδιαγραφές των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 December 2011, 10:38

Ξεκίνησε η Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίων αποφάσεων που αφορούν τις ενεργειακές και τις τεχνικές - λειτουργικές προδιαγραφές των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων των άρθρων 8 και 9 του ν. 4002/2011.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θέτει σε Δημόσια Διαβούλευση τα σχέδια των αποφάσεων που αφορούν τις ενεργειακές και τις τεχνικές-λειτουργικές προδιαγραφές των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων των άρθρων 8 και 9 του ν. 4002/2011.

Σκοπός των πιο πάνω αποφάσεων είναι να καταστεί δυνατή στην πράξη η εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ιδίως σε ό,τι αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης των νέων αυτών τουριστικών προϊόντων, τα οποία συνδυάζουν ξενοδοχειακά καταλύματα υψηλών προδιαγραφών, ειδικές τουριστικές υποδομές και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Συγκεκριμένα με τις προτεινόμενες αποφάσεις καθορίζονται:
α) οι ειδικές ενεργειακές προδιαγραφές των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και
β) οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αντιμετωπίζεται καταρχάς το ζήτημα της καταλληλότητας των εκτάσεων, στις οποίες μπορεί να χωροθετηθούν σύνθετα τουριστικά καταλύματα και τίθενται ενιαία και συνολικά κριτήρια για τη χορήγηση της σχετικής έγκρισης (τουριστική καταλληλότητα). Επίσης, καθορίζονται οι κτιριοδομικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ξενοδοχείων, των ειδικών τουριστικών υποδομών και των τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών που συναπαρτίζουν το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκριση των σχετικών αρχιτεκτονικών μελετών. Τέλος, καθορίζονται οι ενεργειακές προδιαγραφές των πιο πάνω τουριστικών συγκροτημάτων, σύμφωνα και με τη σχετική εξουσιοδοτική διάταξη της περιπτώσεως στ’ της παραγράφου 3 του άρθρου 9 του ν. 4002/2011.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 15/12/2011. Τα σχόλια και οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top