Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑισιόδοξα τα μηνύματα από την αγορά του αγροτουρισμού για τη σεζόν 2012
Οι προσφορές των αγροτουριστικών καταλυμάτων εν μέσω κρίσης

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την αγορά του αγροτουρισμού για τη σεζόν 2012

Η κίνηση από την ελληνική αγορά για τη χειμωνιάτικη περίοδο στην αγορά του αγροτουρισμου εμφανίζεται αρκετά έως πολύ μειωμένη, αναφέρει το δίκτυο αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn.

Το δίκτυο αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn παρακολουθεί από κοντά την κίνηση των καταλυμάτων της υπαίθρου, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο ρευστότητας, που, οπωσδήποτε, επηρεάζει έντονα και τον τουριστικό τομέα.

Όσον αφορά στην κίνηση από την ξένη αγορά για την άνοιξη–καλοκαίρι 2012 τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Το κέντρο κρατήσεων του δικτύου λαμβάνει καθημερινά αρκετές αιτήσεις κρατήσεων από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ως γνωστόν προγραμματίζουν από νωρίς τις διακοπές τους. Ένας ικανοποιητικός αριθμός από αυτές τις αιτήσεις έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

Η κίνηση από την ελληνική αγορά για την χειμωνιάτικη περίοδο εμφανίζεται αρκετά έως πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα και οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι ακόμα συγκρατημένες, αν και οι ιδιοκτήτες των ξενώνων ελπίζουν ότι θα υπάρξουν αρκετές κρατήσεις της “τελευταίας στιγμής”. Σε αυτό βέβαια πρέπει να έχει παίξει και ένα μικρό ρόλο το γεγονός ότι φέτος οι ημερομηνίες των αργιών δε σχηματίζουν μεγάλα διαστήματα διακοπών και αυτό δε βοηθά την μετακίνηση προς κάπως μακρινούς προορισμούς.

Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη οι ξενώνες – μέλη του δικτύου Guest Inn είτε προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές τους, είτε περιλαμβάνουν δωρεάν γεύματα στις διανυκτερεύσεις με πρωινό, είτε προσφέρουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή  στους πελάτες που θα πληρώσουν για δυο διανυκτερεύσεις.

“Οπωσδήποτε είναι ελπιδοφόρο να βλέπουμε ότι οι ιδιοκτήτες μικρών ξενώνων παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (καθυστέρηση θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό της υπαίθρου, έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα), έχουν αναπτύξει μια ευελιξία στην τιμολογιακή πολιτική, αντιμετωπίζοντας με δυναμισμό το ‘τέρας της κρίσης’ και ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα”, αναφέρει το δίκτυο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024