Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ερώτηση του Π. Λαφαζάνη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού

Απαράδεκτα άνιση μεταχείριση σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων

Θοδωρής Κουμέλης - 12 December 2011, 13:34

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ως τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ, υποστηρίζει ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Στην ερώτησή του ο bουλευτής αναφέρει: “Δεκάδες χιλιάδες (40.000) μικροί επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων) στην Ελλάδα είναι αντιμέτωποι με την άνιση μεταχείριση και συνεπώς την κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, σε ό,τι αφορά στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Σύμφωνα με τον Ν. 2160/1993, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα είναι τουριστικά ξενοδοχειακά καταλύματα. Επίσης σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων από το ειδικό τέλος. Είναι σαφές, από τη διατύπωση του νόμου ότι, η συγκεκριμένη εξαίρεση αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τόσο κύρια όσο και μη κύρια.

Ωστόσο, παρά τις επιστολές της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων/Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) και τις επανειλημμένες διευκρινήσεις της, ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε υπουργική απόφαση (ΥΑ 1211/2011-ΦΕΚ 2298 Β΄), που αγνοεί παντελώς 40.000 μικρούς επιχειρηματίες και αυθαίρετα υιοθετεί εξαίρεση, θεωρώντας ως τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ.

Επειδή αυτή η ερμηνεία, είναι αυθαίρετη, σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρηματιών μικρών τουριστικών καταλυμάτων και της κοινωνικής ομάδας των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους, ενώ αλλοιώνει και περιορίζει την ουσία του νόμου.

Επειδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού αποτελούν βασικό κλάδο της οικονομίας της χώρας.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
1. Έχετε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσετε ισότιμα τις ομοειδείς επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού;
2. Προτίθεστε να ανακαλέσετε την πολιτική αυθαιρεσία σε βάρος των μικρών επαγγελματιών τουριστικών καταλυμάτων;”.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top