Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το ΥΠΠΟΤ αρωγός κάθε επένδυσης για ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού

Δυναμική παρουσία όλης της αγοράς στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Δεκέμβριος 2011, 09:54

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO προσέφερε, για πρώτη φορά, σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης των εργασιών του μέσω υπηρεσιών webcast.

Τη στήριξή του στην ελληνική συνεδριακή αγορά, που βιώνει τελευταία την “προσωπική” της κρίση λόγω κοινωνικο-πολιτικών παραγόντων, επιβεβαίωσε δια της παρουσίας του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO με θέμα “Ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός: Συμβολή στην Ανάπτυξη” (8-9 Δεκεμβρίου 2011) ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος. Κατά την τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου. Ο υπουργός άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών, ενστερνίστηκε πολλά εξ’αυτών και δήλωσε αρωγός κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος στην κατεύθυνση ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού. Αναφερόμενος δε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την ανάπτυξη του TAE KWON DO σε συνεδριακό κέντρο και τη κατάθεση σχετικού φακέλου από ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο υπουργός δήλωσε όχι μόνο τη στήριξη του ΥΠΠΟΤ, αλλά και την προστασία της διαδικασίας από όλες τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Στην καταλυτική συμβολή του HAPCO και τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων για την παραμονή στην Ελλάδα των συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας τα έτη 2012-2014 αναφέρθηκε εν συνεχεία ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, χαρακτηρίζοντας τη θετική έκβαση του ζητήματος επιτυχία για την Ελλάδα. “Η ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μέσα από τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ως συνεδριακός προορισμός αποτελεί βασική μας στρατηγική προτεραιότητα” ανέφερε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, απευθύνοντας παράλληλα ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας για την ανάδειξη της Αθήνας ως ενός ασφαλούς συνεδριακού τουριστικού προορισμού καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η βουλευτής Ρεθύμνου και υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Αλεξάνδρα Πάλλη, ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο πρόεδρος Δ.Σ. του HATTA, κ. Γιώργος Τελώνης.

Τόσο οι θεματικές ενότητες (“Προσέλκυση συνεδρίων & εκδηλώσεων: Αντιμετωπίζοντας το σήμερα – προετοιμάζοντας το αύριο”, “Επίδραση των νέων δεδομένων στην ανάπτυξη του ιατρικού συνεδριακού τουρισμού”), όσο και τα Workshops του Συνεδρίου (“Meet the experts: Key-players”, “Meet the experts: Πρακτικές διοργάνωσης συνεδρίων & εκδηλώσεων”) εντυπωσίασαν, σύμφωνα με τον HAPCO, τους συνέδρους για το στοχευμένο περιεχόμενο, τη διάχυση δομημένης πληροφόρησης, αλλά και το κύρος των προσκεκλημένων ομιλητών τους. Θετικά σχόλια απέσπασε από όλους και η παρουσίαση της κας Doina Patrubani (διευθύντρια του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού) από την Deloitte Ρουμανίας. Η κα Patrubani έθεσε το καίριο ερώτημα “Διοργάνωση συνεδρίων σήμερα στην Ελλάδα: Πρόκληση ή ευκαιρία;”, παρουσίασε την προσωπική της εμπειρία από συνεργασίες με Έλληνες Οργανωτές Συνεδρίων και έδωσε χρηστικές συμβουλές στους PCOs για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των “πελατών” τόσο σε επίπεδο συνεργασιών, όσο και ανθρωπίνων σχέσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας, για πρώτη φορά ξεπέρασε τα τείχη της συνεδριακής αίθουσας και προσέφερε σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης των εργασιών του μέσω υπηρεσιών webcast.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top