Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρακτική για βιωσιμότητα προσανατολισμένη στο περιβάλλον

Συνέδριο για την επίσημη παρουσίαση του Κώδικα EOS CODE

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Δεκέμβριος 2011, 16:06

Επίσημη ευρωπαϊκή παρουσίαση στην Αθήνα του "EOS CODE", ενός Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον, που απευθύνεται στα τουριστικά γραφεία, διοργανωτές και πωλητές οργανωμένων ταξιδιών.

η Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνέδριο, που διοργανώνεται από τον ΗΑΤΤΑ, για την επίσημη ευρωπαϊκή παρουσίαση του “EOS CODE”, ενός Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον, που απευθύνεται στα τουριστικά γραφεία, διοργανωτές και πωλητές οργανωμένων ταξιδιών.

Ο “EOS CODE” συνιστά μία καινοτόμο ιδέα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου Ευρωπαϊκού Έργου και που φιλοδοξεί να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία που θα τον εφαρμόσουν εθελοντικά να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής τους, ενστερνιζόμενα τον βιώσιμο τουρισμό και βελτιώνοντας την ποιότητα του προϊόντος και των υπηρεσιών τους.

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι 8 εταίροι του ευρωπαϊκού έργου, που εργάστηκαν για τη δημιουργία του Κώδικα:  

Οι ερευνητές Εταίροι Πανεπιστήμιο της Padova (Ιταλία) και Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) (Ελλάδα), ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος ECTAA, μέλη του οποίου είναι οι σύνδεσμοι τουριστικών γραφείων όλων των ευρωπαϊκών κρατών, και οι πέντε σύνδεσμοι τουριστικών γραφείων, στις χώρες των οποίων θα εφαρμοστεί αρχικά ο “EOS CODE”: ΗΑΤΤΑ (Ελλάδα) - Συντονιστής Εταίρος, ΑΒΤΤΑ (Βουλγαρία), FIAVET (Ιταλία), PIT (Πολωνία) και UHPA (Κροατία).

Συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπος του μεγάλου και εδραιωμένου στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες προγράμματος για τη βιωσιμότητα στον τουρισμό “TRAVELIFE”. Τα δύο προγράμματα θα συνεργαστούν στενά στη συνέχεια, προς όφελος της ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού, των τουριστικών γραφείων που θα συμμετάσχουν σ’αυτά, αλλά και των καταναλωτών.


EOS CODE Project

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top