Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Χτύπημα κάτω από τη ζώνη το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών
Άδικο και εξοντωτικό χαράτσι για πολλές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Χτύπημα κάτω από τη ζώνη το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών

Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για δόλο στο θέμα του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Με τα χτυπήματα “κάτω από τη ζώνη” να συνεχίζονται, πιο ύπουλα από ποτέ, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για δόλο στο θέμα του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), ένα άδικο και εξοντωτικό χαράτσι, που, όπως φαίνεται θα αποτελέσει και το τελειωτικό “χτύπημα” για πάρα πολλές επιχειρήσεις Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων.

“Καταγγέλλουμε την πολιτική των μεθοδεύσεων και τα ‘μαγειρέματα’, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της χώρας, αλλά και την παραπλανητική τακτική απέναντι στο σώμα του ελληνικού Κοινοβουλίου“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία.

“Μετά την προσφυγή μας και κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτησης Ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης 1211/2011 και της εγκυκλίου 1244/1-12-2011, οι οποίες εξαιρούν από την απαλλαγή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών τους κοινόχρηστους χώρους των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, ο υπουργός Οικονομικών προσέφυγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να αλλάξει τη διάταξη της παραγράφου 5ε, του άρθρου 53 του  νόμου 4021/2011, σχετικά με την απαλλαγή από το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 262 Α’/16-12-2011, άρθρο 2 παρ. 4), παραπλανώντας έτσι τους βουλευτές που ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη και ακυρώνοντας τον αγώνα για την προστασία των δίκαιων αιτημάτων  μας.

Ο κύριος υπουργός εξωθήθηκε σε αυτήν την κίνηση, μην μπορώντας να δώσει εξηγήσεις στις επερωτήσεις βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για την καταστρατήγηση του νόμου μέσω των υπουργικών αποφάσεων.

Εμείς οι μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού που καθημερινά μοχθούμε για να επιβιώσουμε, επενδύοντας όλα μας τα έσοδα στις ίδιες τις επιχειρήσεις μας και τις οικονομίες στην πατρίδα και όχι στην Ελβετία, όπως επί χρόνια πράττει η ‘αφρόκρεμα’ του επιχειρείν, αρκετοί πολιτικοί και άλλοι οικονομικοί παράγοντες, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τη χώρα και το λαό της, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για ίση νομοθετική μεταχείρισή μας από το κράτος, όσο και αν ο υπουργός Οικονομικών επιμένει υπέρ των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, ‘χρησιμοποιώντας’ ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.

Απευθύνουμε δριμύ κατηγορώ στην πολιτική του υπουργού Οικονομικών και προειδοποιούμε ότι εάν δεν αλλάξει τακτική, την ημέρα των εκλογών θα βρει απέναντί του έναν ολόκληρο κλάδο, ενωμένο και αποφασισμένο να απαλλάξει τη χώρα από τέτοιου διαμετρήματος πολιτικούς και πολιτικές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024