Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η δημιουργία του EOS CODE ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ

Πρώτη παρουσίαση του EOS CODE στα ελληνικά τουριστικά γραφεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιανουάριος 2012, 13:01

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον γίνεται στις 23 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 9 το πρωί, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του EOS CODE (του Ευρωπαϊκού Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον).

Η δημιουργία του EOS CODE ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ και υλοποιήθηκε από ομάδα Ευρωπαίων εταίρων. Απευθύνεται στα ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία και επηρεάζει το σύνολο της τουριστικής προσφοράς, ενώ στοχεύει:
- στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών,
- στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε μια αγορά που συνεχώς μεταβάλλεται και
- στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των τουριστικών γραφείων και γενικότερα του τουρισμού.

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τον τουρισμό, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, όπου η προτεραιότητα -και από τους καταναλωτές- δίνεται στη βιωσιμότητα των προορισμών και στην προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον HATTA. Τα τουριστικά γραφεία –όπως και όλες οι άλλες τουριστικές επιχειρήσεις - είναι ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τη δική τους βιωσιμότητα, αλλά και την επιτυχημένη πορεία τους προς το μέλλον.

Η παρουσίαση του Προγράμματος EOS CODE θα γίνει από τους εταίρους που το έφτιαξαν, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να βοηθήσει τα τουριστικά γραφεία να ενσωματώσουν τα νέα δεδομένα και να βελτιώσουν τη θέση τους στην τουριστική αγορά, χαράζοντας έναν νέο δρόμο για το μέλλον τους.

Παρούσα στο συνέδριο θα είναι και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα παρουσιάσει την Τουριστική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κύριες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για το 2012, αλλά και εκπρόσωπος του μεγαλύτερου και ήδη καταξιωμένου στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης Προγράμματος για τη βιωσιμότητα “TRAVELIFE”, με το οποίο θα συνεργάζεται στενά το EOS CODE, προς όφελος των τουριστικών γραφείων που θα το εφαρμόσουν.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top