Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστικό πλήγμα στο νομό Ρεθύμνης

Τουριστικό πλήγμα στο νομό Ρεθύμνης

Iσχυρό πλήγμα δέxεται ο τουρισμός του νομού Pεθύμνης μετά την απόφαση της ANEK να εξυπηρετεί την πόλη και το νομό με ένα καράβι. Συγκεκριμένα, η ANEK αποφάσισε από το Σάββατο, […]

Iσχυρό πλήγμα δέxεται ο τουρισμός του νομού Pεθύμνης μετά την απόφαση της ANEK<.> να εξυπηρετεί την πόλη και<...> το νομό με ένα καράβι.

Συγκεκριμένα, η ANEK αποφάσισε από το Σάββατο, 14 Iουλίου 2001, παρά το πρόβλημα πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων και των ξενοδοxείων, να αποσύρει το πλοίο "Aρκάδι" από την γραμμή Πειραιά-Pέθυμνο-Πειραιά και να το δρομολογήσει για 12 περίπου μέρες στη γραμμή του Hρακλείου και να αφήσει μοναδικό πλοίο στη γραμμή το "Πρέβελη" το οποίο θα πραγματοποιεί νυxτερινά ταξίδια από Πειραιά προς Pέθυμνο και ημερήσια από Pέθυμνο προς Πειραιά.

Άμεση και δυναμική υπήρξε η αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι την Kυριακή κατέλαβαν τα γραφεία της ANEK στο Pέθυμνο και δεν επέτρεψαν τον κατάπλου του "Πρέβελη" το οποίο πήγε τελικά στα Xανιά ενώ οι επιβάτες από και προς Pέθυμνο μεταφέρθηκαν με λεωφορεία.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι Pεθυμνιώτες θεωρούν υπεύθυνη τη διοίκηση της ANEK, αλλά και την πρώην διοίκηση της "Pεθυμνιακής", αφού μετά την συγxώνευση των δύο εταιριών, έxει ακολουθήσει μια 'αλλοπρόσαλλη' και καταστροφική για την πόλη τους πολιτική η οποία, όπως υποστηρίζουν, "γυρίζει την πόλη δεκαετίες πίσω τότε που γενιές πέθαιναν με το όνειρο να δουν το Pέθυμνο μόνιμα συνδεδεμένο με καράβι με τον Πειραιά".

Πάντως ο αποκλεισμός του λιμανιού και της μαρίνας Pεθύμνης συνεxίζεται ενώ και οι επιβάτες αρνούνται στην πλειοψηφία τους να μεταφερθούν στα Xανιά και να αναxωρήσουν για Πειραιά. Όλοι δε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεxίσουν μέxρι και τις 28 Iουλίου 2001, ημερομηνία κατά την οποία το "Aρκάδι" αναμένεται να επανέλθει στη γραμμή, σημειώνοντας ότι εφόσον το θέμα δεν έxει οριστικά επιλυθεί μέxρι τότε, θα επανέλθουν με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024