Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μεγάλη η προσέλευση στην 7η HORECA 2012

Πλήθος θεσμικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού στην HORECA 2012

Θοδωρής Κουμέλης - 06 February 2012, 09:59

Τώρα είναι η ώρα των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, στην ομιλία του κατά την επίσημη έναρξη της 7ης έκθεσης HORECA.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της 7ης έκθεσης για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση, HORECA 2012. Κατά την τελετή των εγκαινίων, χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Α. Τσακίρης και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος και κήρυξε την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

Ο κ. Γερουλάνος κατά την ομιλία του προς τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων και των επαγγελματιών που έδωσαν το “παρών” στα εγκαίνια, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης του κλάδου. ”Δε θέλει πολύ για να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι ώρα των πολιτικών – είναι η ώρα των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών. Προσωπικά θεωρώ πως είναι πραγματική τιμή να υπηρετεί κανείς αυτόν τον κλάδο. Έναν κλάδο στον οποίο Πολιτεία και ιδιώτες έχουν συνεργαστεί στενά για να πετύχουν αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι ήταν μια πραγματικά καταπληκτική χρονιά και ευελπιστούμε πως το ίδιο θα συμβεί και το 2012”.

Το ίδιο ελπιδοφόρο ήταν και το μήνυμα του κ. Τσακίρη: ”Έχω εντυπωσιαστεί από τον κόσμο, την προσέλευση – μένω άφωνος. Πιστεύω ότι η φετινή διοργάνωση της HORECA είναι ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα που ακούμε, που βλέπουμε, που αισθανόμαστε αυτή τη χρονιά ως εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας. Φαίνεται ότι κάποιοι διαισθάνονται πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απ’ότι εμείς πιστεύουμε. Ελπίζουμε να ευοδοθούν οι προσδοκίες τους και να έχουμε μια πορεία τουλάχιστον ανάλογη με την περυσινή”.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε επίσης στο project του “Ελληνικού Πρωινού” που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος: ”Ευελπιστούμε ότι το ‘Ελληνικό Πρωινό’ θα καθιερωθεί στα ελληνικά ξενοδοχεία, θα υπάρξει διασύνδεση με τον πρωτογενή τομέα και συγχρόνως με την κοινωνία”, δήλωσε.

Η 7η HORECA 2012 συνεχίζεται μέχρι και αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.


Στη φωτογραφία, ο κ. Παύλος Γερουλάνος κόβει την κορδέλα των εγκαινίων της 7ης HORECA.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top