Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΕυρωπαϊκή Επιτροπή: παραβιάσεις του κανονισμού για την εφαρμογή του καμποτάζ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: παραβιάσεις του κανονισμού για την εφαρμογή του καμποτάζ

Αιτιολογημένη γνώμη απέστειλε την Τρίτη στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβιάσεις του κανονισμού του Συμβουλίου Υπουργών για την εφαρμογή του καμποτάζ στις θαλάσσιες μεταφορές. Η αιτιολογημένη γνώμη […]

Αιτιολογημένη γνώμη απέστειλε την Τρίτη στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβιάσεις του κανονισμού του Συμβουλίου Υπουργών για<...> την εφαρμογή του καμποτάζ<.> στις θαλάσσιες μεταφορές. Η αιτιολογημένη γνώμη είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον κανονισμό 3577/92 σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της ελεύθερης παροχής των υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι παραβιάζεται αυτή η αρχή, καθώς, όπως αναφέρει: Μόνο τα υπό ελληνική σημαία επιβατηγά πλοία έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν επιβάτες στα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας.
Τα πλοία που περιλαμβάνονται στο δεύτερο νηολόγιο ορισμένων χωρών-μελών δεν έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν το καμποτάζ στην Ελλάδα.
Υπάρχει η υποχρεωτική υπαγωγή των κανονισμών των πληρωμάτων στην ελληνική νομοθεσία για όλα τα κοινοτικά πλοία που παρέχουν υπηρεσίες στις θαλάσσιες μεταφορές στην Ελλάδα.
Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η παραβίαση του κανονισμού του Συμβουλίου από την Ελλάδα δεν αφορά στο καμποτάζ στα νησιά, για το οποίο η χώρα μας έχει λάβει εξαίρεση μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2004.

Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την παραπομπή της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν δεν δοθεί ικανοποιητική απάντηση από την Ελλάδα και την Πορτογαλία εντός δύο μηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024