Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤη διατήρηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΕΕ ζητά η ΣΕΕΔΕ
Οξύ πρόβλημα επιβίωσης για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις

Τη διατήρηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΕΕ ζητά η ΣΕΕΔΕ

Επιστολή με αίτημα τη μη κατάργηση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας απέστειλε η ΣΕΕΔΕ στον υπουργό Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΕ) απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με αίτημα τη διατήρηση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Η επιστολή αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ως γνωστόν, στα πλαίσια ψήφισης του νέου μνημονίου από την Βουλή την προηγούμενη Κυριακή, αποφασίστηκε η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Δε χρειάζεται να επισημάνουμε ότι, από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας συντηρήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, ειδικότερα στα νησιά της άγονης γραμμής και στους λιγότερο προνομιούχους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Είναι αυτονόητο ότι, εάν τα ως άνω προγράμματα καταργηθούν μαζί με το μητρικό τους οργανισμό, όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν άμεσο και οξύ πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά όταν οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη προγραμματίσει τις κρατήσεις τους και έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες προμήθειες πάγιου υλικού. Πολύ φοβόμαστε ότι, όλες αυτές οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα μετατραπούν, με την κατάργηση του προγράμματος, σε οικογενειακές εστίες ανεργίας αντί εργασίας. Ταυτόχρονα, θα πέσει αυλαία για χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις συναφών με τον τουρισμό επαγγελμάτων, συμβάλλοντας στο μαρασμό της απόμακρης ελληνικής περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. σας απευθύνει έκκληση να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία κάθε άλλο παρά ‘δευτερεύοντα’ είναι, όπως τα χαρακτηρίζει το μνημόνιο. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τουλάχιστον παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να διατηρηθούν για το τρέχον έτος, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις μέλη μας, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που αποζούσαν από αυτά, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Δεδομένου του επείγοντος του θέματος, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024