Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΣΕΕΔΔΕ: Το ΞΕΕ θα προνοήσει στην κατανομή των προγραμμάτων πρώτα για τα μέλη του

Επιφυλάξεις της ΣΕΕΔΔΕ για την πρόταση του ΞΕΕ να διαχειριστεί τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΕΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 March 2012, 09:32

Ικανοποίηση της ΣΕΕΔΕ για τη διατήρηση σε ισχύ των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμη και μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με θέμα τη διαχείριση των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Σε αυτήν εκφράζει την ικανοποίησή της για την ισχύ των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού ακόμη και μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Παρόλα αυτά εκφράζει και επιφυλάξεις για την πρόταση του ΞΞΕ να ααναλάβει αυτό τη διαχείριση των προγραμμάτων αυτών.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

”Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πληροφορούμαστε ότι τα προγράμματα για τον κοινωνικό τουρισμό πρόκειται να διατηρηθούν σε ισχύ, ακόμη και μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος σας εκφράζει με την παρούσα την ικανοποίηση του κλάδου για την σχετική απόφασή σας, με το σκεπτικό ότι, από τα συγκεκριμένα, ιδιαίτερα επιτυχημένα, προγράμματα, συντηρούνται σχεδόν αποκλειστικά χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, ειδικά στους λιγότερο προνομιούχους προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, τη διαχείριση των προγραμμάτων αυτών προτίθεται να αναλάβει το ίδιο το ΞΕΕ, εκφράζουμε τις σαφείς επιφυλάξεις μας καθώς, ο συγκεκριμένος Οργανισμός έχει ως μέλη του μόνο τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ, ενώ δεν ανήκουν στη δύναμή του οι συνάδελφοί μας επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίοι οργανώνονται στα τοπικά βιομηχανικά και εμπορικά Επιμελητήρια.

Ο κλάδος μας εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για μία τέτοια εξέλιξη, καθώς, όπως είναι φυσικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα προνοήσει στην κατανομή των προγραμμάτων πρώτα για τα μέλη του, ξενοδοχεία και κάμπινγκ και κατόπιν για τα δικά μας τουριστικά καταλύματα που δεν ανήκουν στην δύναμή του.

Δεδομένων των ως άνω και εάν αποφασιστεί να ανατεθεί τελικά η διαχείριση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε τρίτους φορείς και όχι απευθείας στο Υπουργείο σας, παρακαλούμε ώστε τα συγκεκριμένα προγράμματα να κατανεμηθούν αντιστοίχως ανάμεσα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και στα τοπικά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, ώστε να εξασφαλισθεί η ισομερής και δίκαιη κατανομή των προγραμμάτων αυτών σε όλο το φάσμα των επιχειρηματιών τουριστικής διαμονής στη χώρα μας.

Παρακαλούμε επίσης, σε ανάλογα, πανελλαδικής φύσης, θέματα που αφορούν τον τουρισμό, να συμπεριλάβετε στους φορείς διαβούλευσης και τη Συνομοσπονδία μας.

Εκπροσωπούμε 40.000 οργανωμένους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους σε όλη την επικράτεια, με συλλογική συγκρότηση και συνείδηση και μπορούμε με την εμπειρία που διαθέτουμε στο χώρο να συμβάλλουμε στη θεσμοθέτηση ενός λειτουργικού και ολοκληρωμένου πλαισίου για τον τουρισμό, το μόνο εργαλείο ανάπτυξης που απομένει για τη χώρα μας”.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top