Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η ιδρυτική συνάντηση του Δικτύου θα γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων

Θοδωρής Κουμέλης - 01 March 2012, 12:57

Το Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πεδίο δράσεων, απόψεων και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη δημιουργία ”Δικτύου Πράσινων Ελληνικών Πόλεων - Green Greek Cities”, που πρωτοστατούν ή επιθυμούν να πρωτοστατήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, προχωρά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη συμμετοχή έχουν δηλώσει οι δήμοι Ιωαννιτών, Κατερίνης, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Τρικκαίων, Κομοτηνής και Θέρμης, ενώ ανοιχτή παραμένει η πρόσκληση για τους δήμους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν από κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

”Είναι μία ανοιχτή πρόσκληση και μακάρι όλοι οι δήμοι της χώρας να συμμετέχουν στο Δίκτυο Πράσινων Ελληνικών Πόλεων. Θα είναι ένα πεδίο δράσεων, απόψεων και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα”, δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ιδρυτική συνάντηση του Δικτύου Πράσινων Ελληνικών Πόλεων θα γίνει αύριο, 2 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ημέρα, στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, θα γίνει ημερίδα με θέμα ”Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα 2014; Η διαμόρφωση ενός νέου αστικού περιβάλλοντος και τα αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες”. Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ θα μιλήσουν ακόμη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι ευρωβουλευτές κ.κ. Κρίτων Αρσένης και Νίκος Χρυσόγελος και πανεπιστημιακοί φορείς.

”Είναι η πρώτη φορά που ελληνική πόλη διεκδικεί τον ευρωπαϊκό τίτλο της ‘πράσινης πρωτεύουσας’. Για εμάς πρόκειται για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από έναν αγώνα δρόμου”, πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι στιγμής, για τον τίτλο έχουν προκριθεί 19 υποψηφιότητες, ενώ η νικήτρια πόλη για το 2014 αναμένεται να αναδειχθεί το καλοκαίρι.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top