Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέο εκπαιδευτικό κέντρο εγκαινιάζει στο Dubai η Εmirates με την καναδική CAE

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Ιούλιος 2001, 00:00

Η διεθνής αεροπορική εταιρία Emirates<.> των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η καναδική εταιρία CAE υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για<...>

την κατασκευή και την από κοινού λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στο Dubai.

Το νέο κέντρο θα κατασκευασθεί δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της αεροπορικής εταιρίας Emirates και θα φιλοξενεί έξι (6) νέους προσομοιωτές πτήσεως μεταξύ των οποίων έναν για αεροσκάφος τύπου Boeing 737-NG, έναν για αεροσκάφος τύπου Airbus A319/A320 και έναν για αεροσκάφος τύπου A330/340. Η αρχική επένδυση για τα πρώτα 10 χρόνια συνεργασίας ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο θα διαθέσουν εξ' ημίσεως οι δύο εταιρίες. 

Το νέο Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στο Dubai θα λειτουργήσει το πρώτο τετράμηνο του 2003 ενώ από τις αρχές του 2002 θα παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης στους κυριότερους πελάτες των δύο εταιριών. Η συμφωνία υπεγράφη πρόσφατα στο Dubai από τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας Emirates, τον Σεΐχη Ahmed bin Saeed Al-Maktoum και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της CAE κ. Derek H. Burney.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε: "Είμαστε υπερήφανοι που για μία ακόμη φορά η αεροπορική εταιρία Emirates διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και πρωτοπορεί στον τομέα της εκπαίδευσης στην Μέση Ανατολή. Το νέο Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης είναι το πρώτο κέντρο στην περιοχή για εκπαίδευση πιλότων σε αυτούς τους τύπους αεροσκαφών και θα συμπληρώσει αρμονικά τους υπάρχοντες προσομοιωτές πτήσεως που διαθέτει η Emirates. H συνεργασία μας με τον προμηθευτή μας, την καναδική CAE είναι εξαίρετη και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ενδυνάμωση της συνεργασίας."

Η αεροπορική εταιρία Emirates είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη διεθνής αεροπορική εταιρία με 36 ολοκαίνουργια αεροσκάφη και ένα δίκτυο προορισμών που συνεχώς επεκτείνεται. Πετάει σε 58 προορισμούς σε 40 χώρες στην Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, Αφρική, Δυτική Ασία, την Ινδική Χερσόνησο και την Αυστραλία. Η εταιρία Emirates έχει κερδίσει περισσότερα από 160 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς ενώ έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές ως "Η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρία" (2001,2000,1999,1998,1994).

Σημαντικές ήταν και οι δηλώσεις του κ. Burney: "Το Dubai, η πύλη της Μέσης Ανατολής, μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας διαθέτει μια ακμάζουσα οικονομία. Η τοποθεσία αυτή είναι στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη της CAE στον διεθνή τομέα της εκπαίδευσης πιλότων. Η αεροπορική εταιρία Εmirates, γνωστή για την αφοσίωσή της στην διαμόρφωση υψηλών κριτηρίων ασφάλειας και εξυπηρέτησης, είναι ιδανικός συνεργάτης για το νέο εγχείρημα."

Η καναδική εταιρία CAE κατέχει ηγετική θέση στον τομέα προμηθειών προσομοιωτών πτήσεων, εκπαιδευτικών τεχνολογιών καθώς και ολοκληρωμένων συστημάτων στην βιομηχανία της Αεροπορίας και Άμυνας. Με έδρα τον Καναδά η εταιρία δραστηριοποιείται σε όλον τον κόσμο, διαθέτει περισσότερους από 7,000 υπαλλήλους και τα έσοδά της ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο Δολάρια Καναδά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top