Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsAutohellas Hertz: Πωλήσεις 173 εκατ. ευρώ για το 2011
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση

Autohellas Hertz: Πωλήσεις 173 εκατ. ευρώ για το 2011

Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων της Autohellas Hertz έφθασαν τα 77 εκατ. ευρώ το 2011, επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος επενδύσεων.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 172,7 εκατ. ευρώ, έναντι 169,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι μακροχρόνιες λειτουργικές μισθώσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν κάμψη λόγω της αδυναμίας στην ελληνική οικονομία, ενώ αντίθετα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση, καθώς εξαρτώνται κυρίως από τον τουρισμό που το 2011 είχε καλή πορεία.

Η διατήρηση του  συνολικού κύκλου εργασιών, ο έλεγχος του κόστους, αλλά και η μείωση του αναβαλλόμενου φόρου λόγω αλλαγής των φορολογικών συντελεστών είχαν ως αποτέλεσμα τη μικρή μείωση των ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους στα 13,4 εκατ. ευρώ, από 14,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Σημειώνεται ότι το 2010 τα ενοποιημένα αποτελέσματα είχαν ωφεληθεί κατά 4,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, από το μέρισμα και την πώληση συγγενούς εταιρείας.

Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα 77 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος επενδύσεων και παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο που έφτασαν τα 91 εκατ. ευρώ.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της  με  σταθερά βήματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να εκμεταλλευτεί τις αγορές αυτές.  

Πέρα από την περαιτέρω κάμψη της ζήτησης στην Ελλάδα η σημαντική επιδείνωση στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρείας το 2012. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση κόστους των επιτοκίων δανεισμού όπως διαμορφώνεται αναμένεται να λειτουργήσει επιβαρυντικά στο κόστος.

Παρά τα παραπάνω ο συνδυασμός ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 139 εκατ. ευρώ, ηγετικής θέσης στην αγορά, ανταγωνιστικής βάσης κόστους και ταμιακών διαθεσίμων εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας, αλλά και τη δυνατότητά της να υποστηρίξει την ανάπτυξή της στις χώρες της βαλκανικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024