Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βράβευση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Green Key 2012 στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Τατιάνα Ρόκου - 21 Μάρτιος 2012, 10:00

Το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort του ομίλου GLK, έλαβε το περιβαλλοντικό βραβείο Green Key (Πράσινο Κλειδί) για το 2012.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) βράβευσε για ακόμη μία φορά το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort του ομίλου GLK, με το περιβαλλοντικό  βραβείο Green Key (Πράσινο Κλειδί) για το 2012.

Το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά του διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου, πάνω από τη μοναδική αμμώδη παραλία μήκους 400 μέτρων της περιοχής του Φόδελε, γενέτειρα του διεθνούς φήμης ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού ως Ελ Γκρέκο. Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο σύμφωνα με τον αναγεννησιακό ρυθμό, ενώ τα δωμάτια έχουν μορφή bungalows.

Το Green Key είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label). Αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό χώρο της βιομηχανίας του τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει την υιοθέτηση φιλικών πρακτικών προς το περιβάλλον, που εγγυώνται την προστασία του και προάγουν την αειφορία

Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται για το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το GREEN KEY. Καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, κ.ά.

Το πρόγραμμα Green Key συντονίζεται από το διεθνές ίδρυμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Fee Foundation for the Environmental Education) και εθνικός διαχειριστής του προγράμματος είναι η ΕΕΠΦ, η οποία βραβεύει ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα που ικανοποιούν τα ανάλογα κριτήρια.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top