Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, διαχείρισης απορριμμάτων και δημιουργία χώρων πράσινου

Βράβευση του Castelli Hotel με το Green Key για τρίτη χρονιά

Θοδωρής Κουμέλης - 21 March 2012, 14:17

Ακόμη μια πράσινη διάκριση του ξενοδοχείου Castelli στη Ζάκυνθο, καθώς επαναβραβεύτηκε, λαμβάνοντας το Green Key για τρίτη χρονιά.

Το ξενοδοχείο Castelli στον Άγιο Σώστη Λιθακιάς ατρη Ζάκυνθο έλαβε Green Key για τρίτη χρονιά και φέτος. Το ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ζάκυνθο που διακρίθηκε με το σήμα οικολογικής ποιότητας “Πράσινο Κλειδί” (Green Key eco-label) το 2010. Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα που λειτουργεί σε τουλάχιστον 17 χώρες παγκοσμίως, συντονίζεται από το διεθνές FEE-Foundation for the Environmnental Education και εθνικός χειριστής του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Το Castelli από την ίδρυσή του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο φυσικό περιβάλλον. Ξεκινώντας από το παράδειγμα του ίδιου του κτιρίου του ξενοδοχείου: χτίστηκε σε σχήμα “π” για να σώσει έναν ευκάλυπτο, που υπήρχε στο οικόπεδο πριν από την επιχείρηση.

”Γιορτάζοντας  φέτος τα 20 χρόνια του Castelli, είμαστε περήφανοι που μια τέτοια διάκριση επισφραγίζει τη δέσμευσή μας στην ποιότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη, και μας δίνει την ευκαιρία να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας για το 2012”, αναφέρει η διοίκηση του ξενοδοχείου.

”Η συνολική προσπάθεια και η ειλικρινής αφοσίωσή μας στην αυθεντική φιλοξενία και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος, έχουν αναγνωριστεί από τους σεβαστούς συνεργάτες  και τους πολύτιμους πελάτες μας, δίνοντάς μας ιδιαίτερη τιμή. Το ιδιαίτερα θετικό μήνυμα που λαμβάνουμε είναι ότι τόσο το προσωπικό όσο και οι φιλοξενούμενοί μας έχουν αγκαλιάσει την περιβαλλοντική μας στρατηγική. Εμπλέκονται άμεσα καθημερινά, και είναι σαφές ότι ο σεβασμός που δείχνουμε στο περιβάλλον εκτιμάται ιδιαίτερα.

Σε μια κοινωνία που η στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη είναι έντονη και επιτακτική, θεωρούμε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το να εφαρμοστούν οι πρακτικές που προτείνει το Πράσινο Κλειδί είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ‘χώρου’ μας. Είναι στην πλειονότητά τους πολιτικές εφικτές, προσιτές και καθημερινές. Για να δώσουμε μια πιο σαφή εικόνα, πρόκειται για ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, διαχείρισης απορριμμάτων, δημιουργία χώρων πράσινου, για την ποιότητα των υλικών και τροφίμων που χρησιμοποιούνται, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ανακύκλωση, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, σύστημα οικονομίας ρεύματος στα δωμάτια, επαφή των φιλοξενούμενων με την τοπική κοινωνία, κ.ο.κ. Ζώντας στο υπέροχα γαλαζοπράσινο νησί της Ζακύνθου, θεωρούμε τιμή μας την επαναβράβευση με το Πράσινο Κλειδί.  Επιπλέον, πολλά από τα μέτρα που απαιτούνται, έχουν επίσης άμεσο αντίκτυπο πέρα από την περιβαλλοντική προστασία, και στην εξοικονόμηση πόρων, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας για τη συμμετοχή τους σε όλη τη διαδικασία”.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top