Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΠροκήρυξη μελέτης για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού (Δυτικός Άξονας)
Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Προκήρυξη μελέτης για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού (Δυτικός Άξονας)

Η κατασκευή του υπό μελέτη οδικού τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά, επιλύει βασικά προβλήματα κυκλοφορίας σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτης.

Προκηρύχθηκε η μελέτη “Ολοκλήρωση Ιόνιας Οδού (Δυτικός Άξονας) από τέλος παραχώρησης έως Κακαβιά”, προϋπολογισμού 3,77 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των μελετητών θα γίνει στις 22 Μαΐου 2012. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Το υπό μελέτη οδικό έργο του τμήματος της Ιόνιας Οδού από το τέλος Παραχώρησης έως την Κακαβιά, αποτελεί το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού, με αφετηρία τη συμβολή με την Εγνατία Οδό και κατάληξη στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς (που είναι η κύρια πύλη σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία) και συνεπώς συμπληρώνει τους κατασκευαζόμενους μεγάλους οδικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.

Ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Ιω. Μαγκριώτης, σημείωσε: “Η ολοκλήρωση του έργου θα ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση μετακινήσεων από και προς την Αλβανία, ενώ σε συνδυασμό με τα άλλα μεγάλα έργα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (Ρίο – Αντίρριο, Ιόνια Οδός, Εγνατία Οδός, λιμάνι Ηγουμενίτσας κ.λπ.), θα συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της μεταφορικής υποδομής. Εκτός των παραπάνω, η κατασκευή του υπό μελέτη οδικού τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά, επιλύει βασικά προβλήματα κυκλοφορίας σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο και απαλλάσσει την ευρύτερη περιοχή από τις φορτίσεις και οχλήσεις των υπερτοπικών κινήσεων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024