Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. του HAPCO

Στο πλευρό του HAPCO για ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Απρίλιος 2012, 09:34

Κατά την υπεύθυνη Τουρισμού της Ν.Δ., ελπίδες ανάκαμψης του συνεδριακού τουρισμού υπάρχουν, με γραφειοκρατική απαγκίστρωση του συνεδριακού κέντρου και δημιουργία ενός σύγχρονου και δυναμικού brand για την πόλη της Αθήνας.

Κατανόηση, συμφωνία και διάθεση για αρωγή στην αντιμετώπιση των σκοπέλων που αντιμετωπίζει τελευταία ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός, προκειμένου να καταστεί και πάλι ανταγωνιστικός στην παγκόσμια αγορά, επιδεικνύει η βουλευτής Ρεθύμνου και υπεύθυνη Τουρισμού της Ν.Δ., κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 με αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, η βουλευτής άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του κλάδου, όπως π.χ. την ακύρωση αρκετών διεθνών συνεδρίων, αλλά και την αρνητική διάθεση των επιστημονικών εταιριών ακόμη και για οργάνωση εθνικών συνεδρίων και επεσήμανε την ανάγκη προβολής των συνεδριακών δυνατοτήτων της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι εκπρόσωποι του HAPCO υπενθύμισαν την πρόταση του Συνδέσμου για τη δυνατότητα “αυτοχρηματοδοτούμενης” προβολής του συνεδριακού τουρισμού μέσω της σύστασης και λειτουργίας ενός Μητρώου Συνεδρίων, όπως επίσης και την αναγκαιότητα πιστοποίησης του Επαγγελματία Οργανωτή Συνεδρίων.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες τόσο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, όσο και του Γραφείου Συνεδρίων της Αθήνας για τη διεκδίκηση και φιλοξενία συνεδρίων στην Ελλάδα και ειδικότερα την πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατική απαγκίστρωση του συνεδριακού κέντρου, αλλά και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και δυναμικού brand για την πόλη της Αθήνας, ελπίδες ανάκαμψης του συνεδριακού τουρισμού, κατά την υπεύθυνη Τουρισμού της Ν.Δ., υπάρχουν. Ωστόσο, για την ευόδωση της όποιας προσπάθειας απαιτούνται ακόμη πολλές δράσεις και, κυρίως, σωστός συντονισμός μεταξύ Πολιτείας, φορέων και επαγγελματιών.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top