Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση της Κορινθίας ως ανερχόμενου τουριστικού προορισμού στην Ολλανδία
Στόχος της παρουσίασης η ανάδειξη της Κορινθίας ως πολυπρόσωπου προορισμού

Παρουσίαση της Κορινθίας ως ανερχόμενου τουριστικού προορισμού στην Ολλανδία

Ξενοδόχοι του Ξυλοκάστρου, οινοποιοί της Νεμέας και οινοποδηλάτες διαδίδουν στο Άμστερνταμ ότι η Κορινθία είναι μια περιοχή που εμπνέει.

Με το σλόγκαν “Κορινθία, μια περιοχή που μας εμπνέει” (“Inspiring region of Corinthia”) και διοργανωτές τα ξενοδοχεία του Ξυλοκάστρου Lido Hotel, Daphne’s Club Hotel Apartments και Le CONVIVIAL Luxury Suites & Spa, διεξήχθη στην Ολλανδία παρουσίαση της Κορινθίας ως ανερχόμενου τουριστικού προορισμού. Στην παρουσίαση, η οποία έλαβε χώρα στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2012 στον πολυχώρο του ΕΟΤ στο Άμστερνταμ, συμμετείχαν οι οινοποιοί της Νεμέας Κτήμα Νέμειον (Βασιλείου), Κτήμα Σκούρας, Κτήμα Παλυβός, Κτήμα Αϊβαλής, Κτήμα Σεμέλη, Κτήμα Δρυόπη (Τσέλεπος) και Κτήμα Σπυρόπουλος, καθώς και ο οργανωτής ποδηλατικών διαδρομών σε οινοποιεία Cycling4Wine.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ανάδειξη της Κορινθίας ως πολυπρόσωπου προορισμού με εξαιρετικά φυσικά τοπία, παγκόσμιας εμβέλειας πολιτιστική κληρονομιά αλλά και υψηλής ποιότητας τοπικά αγροτικά προϊόντα. Ως προς τα τελευταία, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα κορυφαία κρασιά της Νεμέας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την προώθηση τόσο της τοπικής αγροτικής παραγωγής, όσο και του τουρισμού της Κορινθίας και τα οποία, κατά την επαγγελματική οινογνωσία που πραγματοποιήθηκε απέσπασαν τα εύσημα, τόσο από τους ειδικούς όσο και από το κοινό.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν τουριστικοί πράκτορες, tour operators, δημοσιογράφοι, κοινό και έμποροι κρασιών που προσήλθαν από ολόκληρη την Ολλανδία. Εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον, καθώς κρίθηκε ότι η Κορινθία, ως παρθένος προορισμός, διαθέτει αυθεντικότητα και χαρακτήρα, στοιχεία τα οποία, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, μπορούν  να την απογειώσουν στις αγορές του εξωτερικού.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν ως δώρα επιλεγμένα τοπικά προϊόντα: βιολογικό λάδι (Κτήμα Λιακόπουλου), βιολογικές σταφίδες (Κτήμα Τεάζη), χειροποίητα σαπούνια (Ανθοχώρα) και κρασιά των συμμετεχόντων οινοποιών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γραβιέρα Στυμφαλίας (Λέγγας) και σπιτική λεμονάδα από λεμόνια Κορινθίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024