Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τα ελληνικά "πράσινα" ξενοδοχεία περιοδεύουν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

Διεθνής καμπάνια προβολής των "πράσινων" ελληνικών ξενοδοχείων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάιος 2012, 11:39

Καμπάνια προβολής ελληνικών ξενοδοχείων, που θα έχουν λάβει τη διεθνή πιστοποίηση Green Key για το 2012, ξεκινά σε επτά ευρωπαϊκές χώρες τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου του 2013.

Καμπάνια προβολής των “πράσινων” ελληνικών ξενοδοχείων, που θα έχουν λάβει τη διεθνή πιστοποίηση “Green Key” για το 2012, σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου του 2013. Μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί με “Green Key” 103 ξενοδοχεία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν πιστοποίηση και άλλα, καθώς εκκρεμεί η εξέταση αρκετών αιτήσεων.

Εθνικός διαχειριστής του προγράμματος στη χώρα μας είναι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που “τρέχει” και άλλα οικολογικά και φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα, όπως είναι οι Γαλάζιες Σημαίες (από το 1992), τα Οικολογικά Σχολεία και άλλα Διεθνής συντονιστής και διαχειριστής του Green Key είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE (Foundation for Environmental Education), μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανά τον κόσμο, που ίδρυσε το θεσμό του “πράσινου κλειδιού” στον τουρισμό.

Την ευθύνη για τη διεθνή καμπάνια των ελληνικών “πράσινων” ξενοδοχείων έχει η εταιρεία North Events, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην προβολή ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και περιοχών σε ευρωπαϊκές χώρες και, κυρίως, στις σκανδιναβικές, έχοντας μόνιμη παρουσία στο Όσλο με τη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Εμπορίου και Τουρισμού, όπου παρουσιάζονται περιοχές και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα προβολής, όπως αναφέρει ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης της North Events, περιλαμβάνει εκδηλώσεις στη Στοκχόλμη και άλλες σκανδιναβικές πόλεις, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στη Ναντ, που είναι η “πράσινη πρωτεύουσα” της Ευρώπης το 2013.

Η επιβράβευση με το σήμα Green Key, όπως εξηγεί η υπεύθυνη του προγράμματος στην Ελλάδα κα Διονυσία Παπαδοπούλου, προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένων οικολογικών κριτηρίων. Σήμερα, είναι διαθέσιμα τα κριτήρια για ξενοδοχεία, ξενώνες, χώρους κατασκήνωσης (campings), εστιατόρια και συνεδριακά κέντρα, ενώ η διεθνής Γραμματεία του δικτύου αυτή την εποχή μελετά  επί πλέον κριτήρια για άλλους τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα κέντρα αναψυχής, οι ζωολογικοί κήποι και άλλες δραστηριότητες, που άπτονται της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Η διεθνής καμπάνια για τα ελληνικά “πράσινα” ξενοδοχεία περιλαμβάνει συνοπτικά:

  • Το 1ο Συνέδριο για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, στις 25 Οκτωβρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο 7A – το πρώτο συνεδριακό κέντρο της Σουηδίας με βράβευση “Green Key”.
  • Προώθηση στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, Gallerian, με περίπτερο και διανομή υλικού τις ημερομηνίες 26 και 27 Οκτωβρίου 2012. Επισκέπτες 160.000.
  • Ειδική  έκδοση περιοδικού για τον πράσινο τουρισμό με όλες τις Green Key μονάδες και τον εθνικό διαχειριστή του προγράμματος στην Ελλάδα, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
  • Συμμετοχή με ειδική κατασκευή stand – φιλική προς το περιβάλλον – σε πέντε (5) διεθνείς εκθέσεις  τουρισμού World Travel Market Αγγλίας  05-08.11.2012, Matka Φινλανδίας 17-20.01.2013, Reiseliv Νορβηγίας 08-10.02.2013, Ferie For Alle Δανίας 22-24.02.2013 και ITB Berlin Γερμανίας 06-10/03/2013.
  • Διοργάνωση εκδήλωσης και συνέντευξης τύπου στην Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2013, την πόλη Ναντ Γαλλίας.
  • Αφιέρωμα στα περιοδικά “Kalimera”, που θα διανεμηθούν δωρεάν σε όλες τις εκθέσεις της Σκανδιναβίας το 2013 καθώς και σε επιλεγμένο δίκτυο στην Αγγλία μέσω της Gold Key Media.
  • Προβολή στο internet μέσω του κόμβου GoGreeceNow.com σε ειδικά σχεδιασμένη ενότητα και καμπάνια για τον πράσινο τουρισμό και τις “Green Key” μονάδες.

 

Στη φωτογραφία, το συνεδριακό κέντρο 7A, που θα φιλοξενήσει το πρώτο συνέδριο για τον πράσινο τουρισμό της Ελλάδας στην Στοκχόλμη στις 25 Οκτωβρίου 2012.

 

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top