Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςIMEX 2012: Η Αθήνα δίνει τη μάχη της στη διεθνή συνεδριακή αγορά
Θετική διαπίστωση ήταν ότι δεν τέθηκε από τους ενδιαφερόμενους έντονα θέμα "ασφάλειας"

IMEX 2012: Η Αθήνα δίνει τη μάχη της στη διεθνή συνεδριακή αγορά

O αρνητικός αντίκτυπος της παρατεταμένης έκθεσης της χώρας και της Αθήνας στη φημολογία περί "εξόδου από το ευρώ" και στο σχολιασμό περί "αστάθειας στο πολιτικό σκηνικό" ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην ελληνική αποστολή στη φετινή IMEX.

Η Αθήνα παραμένει με αξιώσεις στο “χάρτη” των διεθνών προορισμών συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων, παρά τις δυσχερείς συνθήκες και το πρόσφατο νέο κύμα αρνητικής δημοσιότητας γύρω από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τη συμμετοχή για 5η συνεχόμενη χρονιά του Athens Convention Bureau στη διεθνή έκθεση συνεδριακού τουρισμού IMEX 2012, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την προώθηση της Αθήνας στη διεθνή αγορά συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, που διενεργήθηκε από 22 έως 24 Μαΐου στη Φρανκφούρτη, ο αρνητικός αντίκτυπος της παρατεταμένης έκθεσης, της χώρας γενικότερα, και της Αθήνας ειδικότερα, στη φημολογία περί “εξόδου από το ευρώ” και στο σχολιασμό περί “αστάθειας στο πολιτικό σκηνικό” ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην ελληνική αποστολή, ιδίως σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον από τη γερμανική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της IMEX 2012, τα στελέχη του Athens Convention Bureau πραγματοποίησαν ικανό αριθμό συναντήσεων με στελέχη οργανωτών συνεδρίων και εκδηλώσεων, με εκπροσώπους διεθνών επιστημονικών και άλλων φορέων, καθώς και με δημοσιογράφους εντύπων που ειδικεύονται στη συγκεκριμένη αγορά, ενημερώνοντας για τα πλεονεκτήματα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αθήνας ως προορισμού συνεδρίων και πάσης φύσεως διοργανώσεων καθώς και για την εξαιρετική σχέση τιμής προς αξία που προσφέρει.

Μία θετική διαπίστωση είναι ότι δεν τέθηκε από την πλευρά των ενδιαφερόμενων έντονα θέμα “ασφάλειας”, μολονότι υπήρξαν γενικά ερωτήματα για τις εξελίξεις αυτό το διάστημα σε σχέση με την οικονομία και τις εκλογές.

Ο αριθμός των προγραμματισμένων συναντήσεων που έλαβαν χώρα στο περίπτερο του Athens Convention Bureau, στο Ελληνικό Περίπτερο, ήταν μειωμένος σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά ο όγκος των έκτακτων συναντήσεων κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Από το σύνολο των επαφών και των συναντήσεων που έγιναν κατά διάρκεια της έκθεσης, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι, βραχυπρόθεσμα, σε χρονικό ορίζοντα περίπου ενός έτους, το ενδιαφέρον για εταιρικές συναντήσεις και συνέδρια στην Αθήνα είναι αρκετά περιορισμένο, κυρίως από τη Γερμανική αγορά. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, όμως, από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και μετά, καταγράφεται ενθαρρυντικό διερευνητικό ενδιαφέρον.

“Ασάφεια”, είναι ο όρος που ακούστηκε αρκετά στη φετινή επετειακή IMEX – η διοργάνωση συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας – καθώς σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της Fast Future Research, το μακρο-οικονομικό περιβάλλον της αγοράς συνεδρίων και συναντήσεων δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024