Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δέκα διεθνείς κοινοπραξίες ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Αύγουστος 2001, 00:00

Δέκα διεθνείς κοινοπραξίες διεθνούς κύρους με πολύ μεγάλα κεφάλαια ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν την ανάπτυξη των αερολιμένων Λάρνακα<.>ς και Πάφου στην Κύπρο, με τη μέθοδο<...>

της αυτοχρηματοδότησης.

Tο υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου έχει ετοιμάσει ήδη σχετικό κατάλογο με 10 ενδιαφερόμενους ομίλους εταιριών, τους οποίους και θα καλέσει σύντομα για μια νέα αξιολόγηση. Aνάμεσα σε αυτούς τους ομίλους είναι και μεγάλες κοινοπραξίες που προέρχονταν από συνεργασίες εταιριών από διάφορες χώρες. Yπάρχουν, επίσης, και κυπριακές εταιρίες οι οποίες συνεργάζονται με γνωστούς ξένους οίκους, αλλά και ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρίες, οι οποίες έχουν πείρα στον τομέα της διαχείρισης αεροδρομίων.

Oι τεχνικοί φάκελοι των 10 εταιριών που επελέγησαν στο πρώτο στάδιο της αξιολόγησης, κατατέθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Kεντρικό Συμβούλιο Προσφορών. Oι προσφορές των εταιριών θα αξιολογηθούν από το Συμβούλιο με στόχο να επιλεγούν από τρεις μέχρι πέντε. Οι εταιρίες που θα θεωρηθούν καταλληλότερες θα κληθούν να λάβουν μέρος στο επόμενο, τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Ωστόσο, το υπουργείο Συγκοινωνιών της Κύπρου δεν μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του για την αυτοχρηματοδότηση των αεροδρομίων εάν δεν εγκριθεί η νέα νομοθεσία που κατατέθηκε στη Bουλή. Γι' αυτό ζητά από το Nομοθετικό Σώμα να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες.

Tο νομοσχέδιο που εκκρεμεί προβλέπει ανάμεσα σ' άλλα ότι το Yπουργικό Συμβούλιο θα μπορεί να εκμισθώνει αεροδρόμιο, ή να αναθέτει σε οποιοδήποτε πρόσωπο την κατασκευή, διαχείριση και ανάπτυξη οποιουδήποτε αεροδρομίου, ανεξάρτητα από τη νομοθεσία που απαγορεύει την ιδιοκτησία σε αλλοδαπά πρόσωπα.

O κατάλογος των ομίλων εταιριών που επελέγησαν σε πρώτο στάδιο είναι ο ακόλουθος:

TBI - Shanska - Medcon Partners
AXCYS (Airgonomics Ltd, Airports Company South Africa, Cansult Ltd, Stocks Building Africa (Pty) Ltd)
Acciona - Sea - Wingate Consortium
Fraport AG
Copenhagen Airports A/S & Group 4 Falck A/SCyprus Gateway Airports (Vienna Airport, Dragados, George Zachariades, Cyprus Development Bank Ltd)
Project Pegasus (Cintra, Ferrovial, Aena)
Hermes Airports (AerRianta International, Bouygues Batiment, Chambre De Commerce et D' Industrie Nice Cote D' Azur, Charilaos Apostolides & Co Ltd, Cyprus Trading Corporation Ltd, Egis Projects, Hellenic Mining Company Ltd, Iacovou Brothers (Constructions) Ltd, YVR Airports Services Ltd).
J & P + BAA + ABB + ET (Elliniki Technodomiki)
Alterra Partners (UK) Ltd and Lanitis E.C. Estates (Singapore Changi Airport Enterprise Pte Ltd, Manchester Airport Plc, Amathus Navigation Co Ltd, Cybarco Ltd, Caramondani Bros Ltd, Bechtel International Inc., Royal Bank of Scotland Plc).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top