Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΑπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το θέμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ
Σχόλιο για τη θέση της ΝΔ για αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το θέμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι, ως κόμμα, επιμένει να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, αλλά πραγματική εξυγίανσή τους και ένταξή τους σε πρόγραμμα προώθησης κοινωφελούς και αναπτυξιακής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση – σχόλιο για τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, αναφέρει:

“Η ΝΔ στην παρουσίαση προγράμματος 18 σημείων για ανάκαμψη και απασχόληση αναφέρεται στο σημείο 16 στην αποφασιστική προώθηση αποκρατικοποιήσεων με ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΣΕ. Η δέσμευση αυτή προστίθεται στην πρόσφατη (3/5/12) αναφορά του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Χαρακόπουλου, ότι, έχει αποφασίσει αυτή την αποκρατικοποίηση γιατί επιβαρύνει 1,5 δισ. ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη κάθε χρόνο.

Όμως, αντί της παράδοσης όλων των σημαντικών δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής και κοινωφελούς σημασίας στους ιδιώτες, εμείς επιμένουμε να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, αλλά πραγματική εξυγίανσή τους και ένταξή τους σε πρόγραμμα προώθησης κοινωφελούς και αναπτυξιακής πολιτικής.

Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει τα εξής:

  • Πρώτον: ότι τα ελλείμματα στον ΟΣΕ προέκυψαν, κυρίως γιατί χρεώθηκε ο ΟΣΕ το κόστος δανεισμού για δημιουργία των υποδομών του ΟΣΕ, ενώ σε όλες τις χώρες οι υποδομές επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
  • Δεύτερον: Ο ΟΣΕ και ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανίζονται από τον υπουργό κ. Βορίδη, κερδοφόρες τα δύο τελευταία χρόνια διαψεύδοντας τη ΝΔ. Ο ΟΣΕ εμφανίζει θετικό πρόσημο στα λειτουργικά του αποτελέσματα, τα οποία προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) φτάνουν για το 2011 τα 25,1 εκατ. ευρώ.
  • Τρίτον και σημαντικότερον, όλες οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης όπου οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με παρόμοια νομική μορφή τύπου ΔΕΚΟ (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Δανία. Ιταλία κ.λπ.) δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί, αλλά αντίθετα, έχουν δημόσιο χαρακτήρα”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024