Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΗμερίδα για την περιβαλλοντική πιστοποίηση σε τουριστικές εγκαταστάσεις
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "ShMILE 2"

Ημερίδα για την περιβαλλοντική πιστοποίηση σε τουριστικές εγκαταστάσεις

Στόχος της ημερίδας που διεξάγεται σήμερα στην Ποτίδαια Χαλκιδικής είναι η ενημέρωση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση των τουριστικών εγκαταστάσεων, ώστε είτε να παρακινηθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, διοργανώνει σήμερα, 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) και ώρα 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Istion Club & Spa, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, ημερίδα με θέμα “Περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις”.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση των τουριστικών εγκαταστάσεων ώστε είτε να παρακινηθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά είτε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προς αυτή τη κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν διαφορετικές ετικέτες περιβαλλοντικής πιστοποίησης τουριστικών εγκαταστάσεων, η συσχέτιση τους με την ενεργειακή πιστοποίηση, αλλά και καλές και κακές πρακτικές κατά την εφαρμογή και υιοθέτηση τους.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “ShMILE 2 – Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο”, το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Programme και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνολικό προϋπολογισμό για την Ελλάδα 299.778,11 ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024