Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων στη Χίο

Περισσότεροι από 200 βοτανικοί επιστήμονες κατέκλυσαν τη Χίο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Ιούνιος 2012, 09:28

Περισσότεροι από 200 βοτανικοί επιστήμονες από 30 και πλέον χώρες βρέθηκαν στη Χίο και εργάστηκαν για την προώθηση αποτελεσματικών δράσεων για τη διατήρηση της χλωρίδας και για τη δικτύωση των βοτανικών κήπων.

Περισσότεροι από 200 βοτανικοί επιστήμονες επισκέφτηκαν τη Χίο στο πλαίσιο του 6ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Βοτανικών Κήπων (Sixth European Botanic Gardens Congress) που υλοποίησε η ARTION Conferences & Events και πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου υπό τη διοργάνωση του Διεθνούς Οργανισμού για τη Διατήρηση των Βοτανικών Κήπων, του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων (Β.Β.Κ.Κ.) και την Αιγίδα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - ΔΗΜΗΤΡΑ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Ελληνικής Εταιρίας Εθνοφαρμακολογίας και σειράς Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στην εκδήλωση συνέβαλαν καθοριστικά ως συνδιοργανωτές, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Χίου, η Ελληνική Βοτανική Εταιρία και το Πράσινο Ταμείο.

Στις 26 Μαΐου 2012 η Χίος υποδέχτηκε στους χώρους του Ιδρύματος Μαρία Τσάκου, τους Εθνικούς Εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κοινοπραξίας Βοτανικών Κήπων (European Botanic Gardens Consortium), ενώ δύο μέρες αργότερα, στις 28 Μαΐου 2012, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου άνοιξε τις πόρτες του στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων (European Botanic Gardens Congress). Καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του ευρωπαϊκού συνεδρίου φέτος στη Χίο διαδραμάτισε, μεταξύ άλλων, η μεσογειακή χλωρίδα του νησιού και η ανασύσταση του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου.

Με πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα, περισσότεροι από 200 βοτανικοί επιστήμονες από 30 και πλέον χώρες εργάστηκαν για την προώθηση αποτελεσματικών δράσεων για τη διατήρηση της χλωρίδας και για τη δικτύωση των βοτανικών κήπων με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, περιβαλλοντικά δίκτυα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, αλλά και για την ενίσχυση των βοτανικών κήπων ως κέντρων αειφόρου ανάπτυξης, ευημερίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η ARTION Conferences & Events, που φρόντισε να υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στο νησί της Χίου και να τους ξεναγήσει στις ομορφιές του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top