Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑντίδραση του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. σε διαφήμιση της Jumbo
ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.: Η διαφήμιση εμφανίζει τους επιχειρηματίες του κλάδου εκμεταλλευτές των καταναλωτών

Αντίδραση του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. σε διαφήμιση της Jumbo

Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. απέστειλε εξώδικη διαμαρτηρία – δήλωση προς την εταιρεία Jumbo AEE, με αφορμή διαφήμιση της τελευταίας, με την οποία η ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. θεωρεί ότι προσβάλλεται άμεσα ολόκληρος ο κλάδος των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, στα πλαίσια της περιφρούρησης των συμφερόντων των μελών του, μόλις αντιλήφθηκε στα τηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο το διαφημιστικό spot των Jumbo με θέμα “Έ ρε jumbo που σας χρειάζεται”, το οποίο είναι δυσφημιστικό για τον κλάδο, έστειλε την παρακάτω εξώδικη διαμαρτηρία – δήλωση προς Jumbo και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η δήλωση είναι η ακόλουθη:

Προς
Jumbo Α.Ε.Ε.
Θεσσαλονίκη 15 Ιουνίου 2012

Κύριοι,
Σε τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα της εταιρίας σας, που προβάλλεται ήδη σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στο Διαδίκτυο, με θέμα: “Ε ρε jumbo που σας χρειάζεται”, παρουσιάζονται δύο (2) νεαροί, που ενώ παρήγγειλαν 2 φραπέ κι ένα τοστ, σε υποτιθέμενη καφετέρια, με θέα τον Σαρωνικό, ζητώντας τον λογαριασμό από τη σερβιτόρα, αυτή ρίχνοντας μια ματιά στο τραπέζι, λέει “2 φραπέ, ένα τοστ 16 ευρώ”. Ο ένας από τους 2 νεαρούς, που έκανε κίνηση να πληρώσει, ακούγοντας το ποσό, σηκώνει από το τραπέζι 2 ποτήρια, λέγοντας ειρωνικά στην σερβιτόρα: “Τα ποτήρια και το πιατάκι τα κρατάμε;” Η σερβιτόρα, δήθεν γεμάτη απορία απαντά: “Τι εννοείτε;” κι εκείνος ρίχνει το επίμαχο σλόγκαν της καμπάνιας: “Ε ρε jumbo που σας χρειάζεται’’.

Σαφέστατα το διαφημιστικό μήνυμα της εταιρείας σας, εκτός από τους σκοπούς που εξυπηρετεί, εμφανίζει και μάλιστα με άμεσο τρόπο τους επιχειρηματίες του κλάδου μας ως αισχρούς εκμεταλλευτές, τόσο των καταναλωτών, όσο και του κράτους, διότι η σερβιτόρα ζήτησε χρήματα χωρίς να εμφανίζει απόδειξη.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και για την εικόνα και για το περιεχόμενο του διαφημιστικού σας μηνύματος, που προσβάλλει άμεσα ολόκληρο τον κλάδο των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που αριθμεί 121.000 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εργασία σε 700.000 οικογένειες, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αφού δημιουργεί απαξιωτικούς συνειρμούς στους τηλεθεατές για την εστίαση και διασκέδαση της χώρας μας.

Επειδή κύριοι εμείς, για τις όποιες παρατυπίες, λογοδοτούμε στους αρμόδιους φορείς του κράτους και επειδή τα εκατομμύρια των πελατών μας, δε χρειάζονται “Ρομπέν των Δασών” να μας “ξυλοφορτώσει”, αρκεστείτε να διαφημίζετε τα ασφαλή για τα παιδάκια και τη δημόσια υγεία πάμφθηνα προϊόντα σας, χρησιμοποιώντας θεμιτές ή αθέμιτες μεθόδους, που αφορούν το δικό σας κλάδο, μη εμπλέκοντας άλλους.

Σας καλούμε να αποσύρετε αμέσως το παραπάνω προσβλητικό διαφημιστικό μήνυμα της εταιρείας σας και σας δηλώνουμε πως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, για την προστασία ολόκληρου του κλάδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024