Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το φετινό ζεστό καλοκαίρι και το φθηνό ευρώ οδηγούν σε ρεκόρ βρετανικών κρατήσεων για την Ελλάδα

Holiday Hypermarket: Έξαρση των κρατήσεων για Ελλάδα λόγω φθηνού ευρώ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Ιούνιος 2012, 10:57

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες Βρετανούς δήλωσαν σε πρόσφατη έρευνα ότι δε θα αλλάξουν τα σχέδια των διακοπών τους ό,τι και να συμβεί με την Ελλάδα, ενώ μόλις το 2% προχώρησαν σε ακυρώσεις προκρατήσεων του ταξιδιού τους στη χώρα.

Οι Βρετανοί τουρίστες δεν αποτρέπονται από την πολοτική αναταραχή στην Ελλάδα, καθώς έχει εκδηλωθεί μια απότομη αύξηση των κρατήσεων, που δηλώνει ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν τις καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα μας, αναφέρει η εταιρεία Holiday Hypermarkert.

Για παράδειγμα, το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ζακύνθου κατατάσσεται στο top10 για τους πελάτες της Holiday Hypermarket, ιδίως εκείνων που πετούν από το Γκάτγουικ, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.

Τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με μια πρόσφατη έρευνα της Travelex, που αναφέρει ότι οι all-inclusive διακοπές αυξήθηκαν κατά 1/3 προς τα τέλη Μαΐου, γεγονός που ίσως οφείλεται εν μέρει στην ενίσχυση της στερλίνας έναντι του ευρώ. Το Μάιο τα ανταλλακτήρια πωλούσαν συνάλλαγμα σε τιμή 1,20 ευρώ/1 στερλίνα, το οποίο είναι ρεκόρ εδώ και 3,5 χρόνια.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δε θα αλλάξουν τα σχέδια των διακοπών τους ό,τι και συμβεί με την Ελλάδα, ενώ μόλις το 2% προχώρησαν σε ακυρώσεις προκρατήσεων του ταξιδιού τους στη χώρα.

Η πλειονότητα ανέφερε ότι αισθάνονται “ελαφρά ανήσυχοι” με την πολιτική αναταραχή στη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί θα πάνε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αριθμός διπλάσιος από τον μέσο όρο.

Ο Calum MacDonald, Marketing Manager της Holiday Hypermarket σχολίασε: “Είναι απίστευτα προσιτό αυτήν τη στιγμή να ταξιδέψει κανείς στην Ευρωζώνη και αυτό περιλαμβάνει ‘prime’ προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη που δεν επηρεάζονται άμεσα από το πρόβλημα στην Αθήνα.

Ενώ η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλάζει, η τουριστική της ελκυστικότητα παραμένει, καθιστώντας την τον Νο1 προορισμό για τους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top