Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% στο α΄ μισό του Ιουνίου

Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν και οι Γερμανοί tour operators

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιούνιος 2012, 12:34

Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτήν τη σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. Εκπρόσωπος της Thomas Cook είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς τη σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος.

Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, εξέλιξη που περιόρισε τις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ. “Μετά τη...νίκη των μετριοπαθών κομμάτων αναμένουμε αύξηση του αριθμού των κρατήσεων”, δήλωσε ο επικεφαλής της Alltours, Willi Verhuven, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, όπως τονίζεται, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο, καθώς οι σκηνές βίας από το κέντρο της Αθήνας και τα δημοσιεύματα για κλίμα επιθετικότητας  απέναντι σε Γερμανούς ώθησαν τους τουρίστες σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία. Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μείωσαν τις τιμές τους κατά 30% προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες.

Η Alltours, το πέμπτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γερμανία, αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% στο α΄ μισό του Ιουνίου, χάρη στην αύξηση της διαφήμισης και των μεγάλων μειώσεων στις τιμές.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook, εξάλλου, είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς τη σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος.

Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτήν την σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. “Ελπίζουμε να έχουμε σημαντικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί”, είπε εκπρόσωπος της TUI Germany.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top