Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν και οι Γερμανοί tour operators
Οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% στο α΄ μισό του Ιουνίου

Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν και οι Γερμανοί tour operators

Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτήν τη σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. Εκπρόσωπος της Thomas Cook είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς τη σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος.

Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, εξέλιξη που περιόρισε τις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ. “Μετά τη…νίκη των μετριοπαθών κομμάτων αναμένουμε αύξηση του αριθμού των κρατήσεων”, δήλωσε ο επικεφαλής της Alltours, Willi Verhuven, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, όπως τονίζεται, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο, καθώς οι σκηνές βίας από το κέντρο της Αθήνας και τα δημοσιεύματα για κλίμα επιθετικότητας  απέναντι σε Γερμανούς ώθησαν τους τουρίστες σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία. Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μείωσαν τις τιμές τους κατά 30% προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες.

Η Alltours, το πέμπτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γερμανία, αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% στο α΄ μισό του Ιουνίου, χάρη στην αύξηση της διαφήμισης και των μεγάλων μειώσεων στις τιμές.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook, εξάλλου, είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς τη σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος.

Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτήν την σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. “Ελπίζουμε να έχουμε σημαντικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί”, είπε εκπρόσωπος της TUI Germany.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024