Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΈκδοση του πρώτου βιβλίου του Ιστορικού Αρχείου ΟΛΠ
Η έκδοση αφιερώνεται στους εργαζόμενους του ΟΛΠ

Έκδοση του πρώτου βιβλίου του Ιστορικού Αρχείου ΟΛΠ

Το Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Η Εξέλιξη του Λιμένος Πειραιώς κατά τον 20ό αιώνα', μέσα από το οποίο διαχέεται η ιστορία του λιμανιού από το 1911 έως το 2011.

Το Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ, το οποίο ιδρύθηκε φέτος με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, εξέδωσε ήδη το πρώτο του βιβλίο με έγγραφα, χάρτες και φωτογραφίες μιας εκατονταετίας.

Με τον τίτλο “Η Εξέλιξη του Λιμένος Πειραιώς κατά τον 20ό αιώνα”, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης συνέγραψε τα κείμενα, επεξεργάσθηκε το αρχειακό υλικό και επιμελήθηκε μια έκδοση, μέσα από την οποία διαχέεται η ιστορία του λιμανιού από το 1911 έως το 2011.

Σε μια καλαίσθητη έκδοση, η οποία αφιερώνεται στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, εμπεριέχεται σπάνιο υλικό τόσο από τη φάση της Επιτροπείας Λιμένος (1911-1930), όσο και από τη φάση του ΟΛΠ (1930-2011), μέσα δηλαδή από τους δύο φορείς που λειτούργησαν το λιμάνι επί 100 χρόνια. Μια περίοδο, στην οποία το λιμάνι του Πειραιά μετασχηματίσθηκε σε εθνικό λιμάνι και σε ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Όπως γράφει ο Γιώργος Ανωμερίτης, κλείνοντας το εισαγωγικό του σημείωμα “με αφορμή αυτό το βιβλίο, οφείλουμε όλοι, χωρίς αγκυλώσεις, να επαναδιατυπώσουμε την προοπτική του. Εξάλλου η ιστορία, με τις κατακτήσεις και τα λάθη των διαχειριστών της, αποτελεί τη σημαντικότερη διδαχή προς το μέλλον”.

Το Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ, πρόκειται εντός του έτους να στεγασθεί στην Πέτρινη Αποθήκη, η οποία έχει χωρικά ενταχθεί στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά και της οποίας η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί εξωτερικά εντός του καλοκαιριού.

Το Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ, το οποίο ιδρύθηκε από τον ΟΛΠ ΑΕ και τα συνδικάτα του χώρου, έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει τα υφιστάμενα αρχεία, με ιδιαίτερη έμφαση: α) στα αρχεία της περιόδου 1922-1930 μετά δηλαδή την μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο λιμάνι και β) τα σπάνια αρχεία της γερμανικής κατοχής, τα οποία βρέθηκαν στο σύνολο τους πεταμένα στις αποθήκες του ΟΛΠ στο Καστράκι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024